Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford: Τετρακίνητη και ηλεκτρική η επόμενη Mustang;

Ελλάδα 7:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ford: Τετρακίνητη και ηλεκτρική η επόμενη Mustang;

ΝΕΑ

Ford: Τετρακίνητη και ηλεκτρική η επόμενη Mustang;

ΝΕΑ

Μια υβριδική έκδοση αναμένεται να προστεθεί στην διαθέσιμη γκάμα της υπάρχουσας Ford Mustang μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα και με επίσημες δήλωσες, ενώ ακόμη πιο ριζικές φημολογείται ότι θα έχει η επόμενη γενιά του αγαπημένου pony car των Αμερικανών. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Για την υβριδική έκδοση της Mustang η ανακοίνωση ήρθε δια στόματος του Corey Holter, διευθυντή μάρκετινγκ του ομίλου της Ford, o οποίος δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς στo The Detroit Bureau: “…μια υβριδική Mustang θα απελευθερώσει ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις των Mustang σε κάποιες αγορές”.

Ο Holter μπορεί να μην απάντησε με ένα “ναι” ή ένα “όχι” για το ενδεχόμενο παρουσίασης υβριδικής έκδοσης, αλλά έδωσε με τον καλύτερο τρόπο να καταλάβουμε πως η έρευνα για το αν ένα τέτοιο μοντέλο έχει… τύχη στην παγκόσμια αγορά βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο.

Παράλληλα η αμερικάνικη εταιρία έχει υπονοήσει και στο παρελθόν πως οι επιδόσεις μιας υβριδικής έκδοσης θα είναι αντίστοιχες με εκείνες των μοντέλων που χρησιμοποιούν V8 κινητήρες προσφέροντας παράλληλα ακόμη υψηλότερα επίπεδα ροπής. Αυτό σημαίνει περίπου 480 ίππους, αν κρίνουμε από την εικονιζόμενη Mustang GT με τον ατμοσφαιρικό V8 των πέντε λίτρων και ροπή που θα ξεπερνά τα 60 κιλά. Η υβριδική Mustang δεν αναμένεται να παρουσιαστεί πριν από το 2020 και θα έρθει στην αγορά ως μοντέλο 2021.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά στην επόμενη γενιά του δημοφιλούς κουπέ της Ford, μια υβριδική έκδοση θεωρείται μάλλον δεδομένη, τη στιγμή που δεν αποκλείεται να δούμε και ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο μοντέλο, με την κίνηση να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς. Για το τελευταίο ο Holter δεν άφησε και πολλές ελπίδες αλλά πότε μη λες ποτέ…