Ποια είναι η πιο... ηθική εταιρεία αυτοκινήτου; | NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Ποια είναι η πιο… ηθική εταιρεία αυτοκινήτου;

Η Ford είναι η μοναδική εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων που βρίσκεται στη λίστα «World’s Most Ethical Companies» του Ινστιτούτου Ethisphere για το 2016, στη λίστα με τις πιο ηθικές εταιρίες του κόσμου.

Επιμέλεια: Αριάδνη Γερασιμίδου

«Αυτή η αναγνώριση τιμά τους υπαλλήλους μας οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι στο να πράττουν το σωστό και να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις,» δήλωσε ο Bill Ford, πρόεδρος της Ford Motor Company. «Η ηθική και η εταιρική υπευθυνότητα είναι αξίες που μας εμπνέουν να κάνουμε τις ζωές των ανθρώπων καλύτερες».

Φέτος, είναι η έβδομη συνεχόμενη χρονιά που το Ινστιτούτο Ethisphere τιμά τη Ford ως μια από τις πιο ηθικές εταιρίες του κόσμου. Το Ινστιτούτο Ethisphere, παγκόσμιος ηγέτης στον προσδιορισμό και προώθηση ηθικών επιχειρηματικών πρακτικών, αναγνωρίζει εταιρίες που διαπρέπουν σε πέντε κατηγορίες – ηθική & συμμόρφωση, εταιρική υπευθυνότητα, ηθική κουλτούρα, τρόπο διακυβέρνησης, αλλά και φήμη.

Πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι κάνουν σχετική έρευνα για μία εταιρία πριν συνδιαλλαγούν μαζί της. Πάνω από το ένα τρίτο αρνήθηκε να προχωρήσει σε δοσοληψίες μαζί της εάν η εταιρία έχει αρνητική φήμη.

Ford/Ethisphere 2016 World's Most Ethical Companies
Ο Timothy Erblich, CEO του Ethisphere, δήλωσε: «Η Ford κατανοεί ότι η εμπιστοσύνη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος σε όλες τις δραστηριότητές της, ενώ η αφοσίωσή της σαν ενεργό κομμάτι μιας παγκόσμιας κοινότητας εξηγεί για ποιο λόγο είναι η μόνη εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων που αναγνωρίζει το Ινστιτούτο Ethisphere κάθε χρόνο από το 2010. Η κατάκτηση αυτής της διάκρισης για έβδομη φορά δεν είναι μικρό επίτευγμα. Συγχαρητήρια σε όλους στη Ford».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μεθοδολογία του Ινστιτούτου Ethisphere και την πλήρη λίστα των πιο ηθικών εταιριών του κόσμου για το 2016, πατήστε εδώ.

Log In or Create an account