Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford: Ο 1.000άρης EcoBoost βραβεύεται ξανά

Ελλάδα 13:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ford: Ο 1.000άρης EcoBoost βραβεύεται ξανά

ΝΕΑ

Ford: Ο 1.000άρης EcoBoost βραβεύεται ξανά

ΝΕΑ

Ο κινητήρας βενζίνης 1.0L EcoBoost της Ford ανακηρύχθηκε ο ‘Καλύτερος Κινητήρας στην Κατηγορία Κάτω των 1000 κυβικών εκατοστών’ στο θεσμό βραβείων International Engine of the Year 2017, για έκτη συνεχή χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Ο χιλιάρης EcoBoost της Ford ψηφίστηκε ‘Ο Καλύτερος Κινητήρας στην Κατηγορία Κάτω των 1000 κυβ. εκ. στο πλαίσιο του θεσμού International Engine of the Year 2017 για έκτη συνεχή χρονιά – που σημαίνει ότι ο συμπαγής και ισχυρός τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας παραμένει αήττητος στην κατηγορία του από το 2012 που λανσαρίστηκε. Το συγκεκριμένο μοτέρ έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 10 διακρίσεις International Engine of the Year, μεταξύ των οποίων αυτή του νικητή ανεξαρτήτως κατηγορίας επί τρεις φορές (αριθμός ρεκόρ) και του ‘Καλύτερου Νέου Κινητήρα’.

«Ο χιλιάρης κινητήρας μας EcoBoost έχει αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού, και συνιστά πρότυπο για συμπαγείς αποδοτικούς κινητήρες με προηγμένη υπερσυμπίεση EcoBoost, άμεσο ψεκασμό καυσίμου και τεχνολογίες Twin-Independent Variable Camshaft Timing,» σχολίασε ο Joe Bakaj, vice president, Product Development, της Ford Ευρώπης. «Ακόμα και με 10 βραβεία International Engine of the Year στο παλμαρέ μας, εξακολουθούμε να βρίσκουμε τρόπους εξέλιξης της τεχνολογίας ώστε να προσφέρουμε περισσότερα οφέλη στους πελάτες μας από αυτό το βραβευμένο, μικρό μηχανικό σύνολο.»

Advertisement
Advertisement

Σημειώνουμε πως ο 1.0L EcoBoost της Ford που κυκλοφορεί σε εκδόσεις με απόδοση 100,125 και 140 ίππους, κινεί ένα στα πέντε νέα Ford που πωλούνται στην Ευρώπη, εκ των οποίων δύο στα πέντε Fiesta. Οι βενζινοκινητήρες Ford EcoBoost κινούν οχήματα Ford σε όλο τον κόσμο, από το νέο Ford Fiesta μέχρι τα Transit van, pick-up truck, και τα μοντέλα Ford Performance όπως το Focus RS και το Ford GT supercar.