Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford Ka+: Για πρώτη φορά και crossover

Ελλάδα 21:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Ka+: Για πρώτη φορά και crossover

ΝΕΑ

Ford Ka+: Για πρώτη φορά και crossover

ΝΕΑ

Μία νέα και πιο περιπετειώδη έκδοση του ανανεωμένου Ka+ παρουσίασε η Ford την οποία και ονομάζει Active. Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το Ka+ σε έκδοση crossover και αυτά μόνο καλά νέα μπορεί να είναι για τους φίλους της συγκεκριμένης κατηγορίας, καθώς τώρα έχουν στα χέρια τους μία ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή. Το Ka+ στην έκδοση Active παρουσιάζεται αγριεμένο σε σχέση με το στάνταρ μοντέλο,με έξτρα άβαφα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος (θόλοι, ποδιές και προφυλακτήρες εμπρός-πισώ) και ράγες οροφής και νέα πιο έντονη γρίλια εμπρός με το σήμα της εταιρίας να έχει μετακομίσει εντός της.

Advertisement
Advertisement

Ακόμη πιο σημαντική από τα παραπάνω, για τις… χωμάτινες εξορμήσεις σας, είναι η νέα ρύθμιση της ανάρτησης, η οποία προσθέτει παράλληλα 23 χλστ. επιπλέον στην απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος.

Αποκλειστικές για το Ka+ Active είναι και οι νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου των 15 ιντσών, ενώ μικρές διαφορές βλέπουμε και μέσα, με νέες αισθητικές λεπτομέρειες στον πίνακα οργάνων αλλά και στην υπόλοιπη καμπίνα.

Ford ka active 640

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα ψυχαγωγίας/πληροφόρησης SYNC3 είναι επίσης μια νέα προσθήκη στον εξοπλισμό και δίνει τη δυνατότητα ελέγχου τόσο με φωνητικές εντολές όσο και μέσω της οθόνης αφής με διαγώνιο 6,5 ιντσών.

ford-ka-active-2018-640-2

Όσον αφορά στους κινητήρες, το Ka+ Active θα είναι διαθέσιμο με τον βενζινοκινητήρα Ti-VCT των 1,2 λίτρων σε δύο εκδόσεις, με 70 και 85 ίππους αντίστοιχα, αλλά και με τον diesel TDCi των 1,5 λίτρων απόδοσης 95 ίππων. Να σημειωθεί ότι ο νέος 1.200άρης βενζινοκινητήρας αντικαθιστά τον προηγούμενο Duratec και παρουσιάζεται 4% πιο οικονομικός σε κατανάλωση σε σχέση με αυτόν, αλλά και με 10% βελτίωση στην καμπύλη της ροπής μεταξύ 1.000-3.000 σ.α.λ. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων.