Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford F-150 Raptor ερωτεύεται μαχητικό αεροσκάφος (vid)

Ελλάδα 18:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford F-150 Raptor ερωτεύεται μαχητικό αεροσκάφος (vid)

ΝΕΑ

Ford F-150 Raptor ερωτεύεται μαχητικό αεροσκάφος (vid)

ΝΕΑ

Η Ford συνεργάζεται και πάλι με την Ένωση Πειραματικών Αεροσκαφών (EAA) για τη δημιουργία οχήματος ειδικής έκδοσης που θα δημοπρατηθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αλλά αντί να προσθέσουν ακόμη μια Mustang στο στόλο, όπως τα τελευταία τρία χρόνια, η Ford και η EAA δημιούργησαν μια διαφορετική αεροπορική σύνδεση: ένα Ford F-150 Raptor με θέμα F-22.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Για όσους δεν έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή, το Raptor της Ford δυστυχώς δεν πήρε το όνομά του από τους άγριους έξυπνους δεινοσαύρους με γάντζο που όλοι γνωρίσαμε και αγαπήσαμε από τις ταινίες του Jurassic Park. Η κληρονομιά του έχει τις ρίζες της σε κάτι λιγότερο αρχαίο και λίγο πιο αερομεταφερόμενο: το μαχητικό αεροσκάφος Lockheed Martin F-22 Raptor.

Θεωρώντας ότι το F-150 που έχει επικεντρωθεί εκτός δρόμου μπορεί ήδη να πυροβολεί το έδαφος σε υψηλές ταχύτητες και να πετάει πάνω από τον ουρανό χρησιμοποιώντας τα ελαστικά του ως μηχανισμό προσγείωσης, το όνομα φαίνεται δικαιολογημένο. Αλλά αυτή η ειδική έκδοση συνδέεται κυριολεκτικά…

Advertisement
Advertisement

Ακολουθώντας τις Mustang με θέματα όπως P-51D, F-16 και F-35, το Raptor αποτελεί τη πρώτη συνεργασία της Ford-EAA εδώ και πολλά χρόνια. Χάρη κυρίως σε ένα intercooler Whipple, η ισχύς του EcoBoost V6 των 3,5 λίτρων του Raptor αυξάνεται από τους 450 σε 545 ίππους. Έχει επίσης αναρτήσεις, τροχούς και αναβαθμίσεις φρένων για να καταστήσει το ήδη υπερκατασκευασμένο φορτηγό ακόμη ικανότερο. Το νέο αμάξωμα από ανθρακονήματα, ένα ειδικό πακέτο γραφικών F-22, μια φωτεινή ράβδος με οροφή LED, και μια μάσκα με σιλουέτα μαχητικού αεροσκάφους ολοκληρώνουν την εμφάνιση.