Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Ford Edge ST στο Ντιτρόιτ

Ελλάδα 8:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Ford Edge ST στο Ντιτρόιτ

ΝΕΑ

Το Ford Edge ST στο Ντιτρόιτ

ΝΕΑ

Αν είσαστε στην αγορά για ένα crossover απόδοσης από τα υποτιθέμενα mainstream, οι επιλογές σας θα ήταν αρκετά περιορισμένες, αλλά αυτό έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν παρουσιάσει μοντέλα όπως τα Dodge Durango SRT και Jeep Grand Cherokee Trackhawk.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το τελευταίο είναι το Ford Edge ST που γιορτάζει το ντεμπούτο του στο Detroit Auto Show. Παρόλο που το μοντέλο δεν είναι τόσο ισχυρό όσο το Durango ή το Trackhawk, διαθέτει έναν V6 κινητήρα 2,7 λίτρων, ο οποίος παράγει 335 ίππους με ροπή στρέψης 514 Nm. Συνδυάζεται δε με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και ένα τυποποιημένο σύστημα τετρακίνησης. Η Ford λέει ότι το Edge ST έχει τον πιο ισχυρό κινητήρα V6 στην κατηγορία. Είναι επίσης μια υγιής αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο Edge Sport, που χαρακτηρίζει τον ίδιο κινητήρα με ονομαστική ισχύ 315 ίππους και ροπή στρέψης 474 Nm.

2019-Ford-Edge-ST-inter-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τον αναβαθμισμένο κινητήρα, το Edge ST διαθέτει μια σπορ ανάρτηση (με ειδική λειτουργία Sport), πιο επιθετική απόκριση στο γκάζι, καλύτερα φρένα καθώς επίσης και αναβαθμισμένο σύστημα εξαγωγής. Στο εξωτερικό στιλ, το crossover έχει μια πιο επιθετική εμφάνιση χάρη στην ανασχεδιασμένη όψη μέσω της μάσκας. Το μοντέλο έχει επίσης εξοπλιστεί με νέες πλευρικές ποδιές, ένα σύστημα διπλής απόληξης στην εξάτμιση και ζάντες 20 ιντσών που μπορούν να εξοπλίζονται με ασφάλτινα (καλοκαιρινά) ελαστικά.

Το εσωτερικό λαμβάνει μερικές μικρές τροποποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων των μοναδικών καθισμάτων με σήμανση ST και πρόσθετη ενίσχυση. Οι οδηγοί θα βρουν επίσης paddles από το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων τοποθετημένα πίσω από το τιμόνι και άλλες hot λεπτομέρειες της Ford Performance. Το προσανατολισμένο στην ισχύ μοντέλο βασίζεται στο ανανεωμένο Edge, το οποίο διαθέτει μια αναθεωρημένη μπροστινή πρόσοψη με νέα μάσκα και πρότυπους LED προβολείς. Το μοντέλο διαθέτει επίσης νέο καπό, αναβαθμισμένη πίσω πόρτα και ένα ανανεωμένο εσωτερικό με μια επανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα καθώς και έναν νέο επιλογέα.

2019-Ford-Edge-ST-tsiro-640

Advertisement

Από κάτω από το αμάξωμα υπάρχει ένας αναβαθμισμένος κινητήρας EcoBoost 2,0 λίτρων ο οποίος παράγει τώρα 250 ίππους και ροπή στρέψης 372 Nm. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και διαθέτει τεχνολογία start/stop για να βελτιώσει την κατανάλωση καυσίμου. Τόσο το Edge FL, όσο και το Edge ST, θα κυκλοφορήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες το καλοκαίρι.