Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Fisker EMotion: Προ των πυλών το ηλεκτροκίνητο σεντάν

Ελλάδα 15:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Fisker EMotion: Προ των πυλών το ηλεκτροκίνητο σεντάν

ΝΕΑ

Fisker EMotion: Προ των πυλών το ηλεκτροκίνητο σεντάν

ΝΕΑ

H αμερικάνικη φίρμα Fisker είναι καθόλα έτοιμη να παρουσιάσει στην Έκθεση Ηλεκτρονικών CES, το νέο της μοντέλο EMotion, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει έναν ακόμη «πονοκέφαλο» για το Tesla Model S.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία του Χένρικ Φίσκερ μας αποκαλύπτει μία άκρως τολμηρή εξωτερική σχεδίαση του νέου μοντέλου, που αν μη τι άλλο θα αποτελέσει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εκθέματα της Έκθεσης. Ο ίδιος ο Φίσκερ δηλώνει πως το τετραθέσιο και τετράθυρο EMotion θα επαναπροσδιορίσει τον όρο «ηλεκτροκίνηση» στην αυτοκινητοβιομηχανία.

fisker-emotion-rear-view-chariatis-530

Σε ότι αφορά στην αυτονομία του, αναμένεται στα 643 km με μία φόρτιση, ενώ ακολουθώντας την τακτική της Tesla, με την βοήθεια ειδικών ταχυφορτιστών, μέσα σε 9 λεπτά φόρτισης η αυτονομία θα φτάνει τα 200 km. Ήδη ο Φίσκερ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, με σκοπό την τοποθέτηση των παραπάνω ταχυφορτιστών σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε σημαντικούς οδικούς κόμβους των ΗΠΑ. Πάντως η εξέλιξη του EMotion δεν ήταν και η πιο απλή, καθώς πριν από λίγους μήνες, η Fisker έχασε τον προμηθευτή των μπαταριών τεχνολογίας γραφενίου που θα εφοδιάζαν το νέο μοντέλο, αναγκάζοντας την εξεύρεση λύσης στις παραδοσιακές μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Advertisement

636507797929921448-em1-chariatis-640

Το ηλεκτροκίνητο όχημα διαθέτει αρκετά πρωτότυπα σχεδιαστικά στοιχεία, όπως τις εμπρός-τύπου Lamborghini-θύρες, ενώ οι πίσω ανοίγουν με ανάποδη φορά, κάνοντας πιο εύκολη την είσοδο και την έξοδο των επιβατών. Το όχημα αναμένεται να έχει προηγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης καθώς είναι εξοπλισμένο με κάμερες και αισθητήρες.

Advertisement