Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Fiat Chrysler Automobiles: Τα πλάνα της επόμενης πενταετίας

Ελλάδα 16:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Fiat Chrysler Automobiles: Τα πλάνα της επόμενης πενταετίας

ΝΕΑ

Fiat Chrysler Automobiles: Τα πλάνα της επόμενης πενταετίας

ΝΕΑ

O Όμιλος FCA (Fiat Chrysler Automobiles) αναμένεται την 1η Ιουνίου να αποκαλύψει τα επιχειρηματικά του πλάνα μέχρι και το 2023, και λογικά θα πρέπει να μας δώσει αρκετές νέες λεπτομέρειες. Δυστυχώς, η FCA δεν έχει και το καλύτερο ιστορικό στο να χρησιμοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πενταετή της σχέδια. Και αυτό γιατί παρά την ανακοίνωση «συναρπαστικών, νέων μοντέλων, η πραγματικότητα είναι διαφορετική, καθώς η πλειοψηφία αυτών μένει στα αζήτητα, καθώς ποτέ δεν βγήκαν στην παραγωγή, τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Ας ρίξουμε μία ματιά σε ορισμένα από αυτά.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Dodge Dart SRT

Το 2014, η Dodge αποκάλυψε ένα πενταετές σχέδιο προσανατολισμένο κυρίως σε μοντέλα με κινητήρες υψηλής απόδοσης. Ένα από αυτά θα ήταν ο αντικαταστάτης του Neon SRT-4, το Dart SRT που βάση των ανακοινώσεων, θα έπρεπε να διαθέτει υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα και σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, με το επίσημο λανσάρισμά του να είναι προγραμματισμένο για το 2016. Αυτό φυσικά δεν συνέβη ποτέ, με την Dodge να ακυρώνει τα πλάνα.

2013-dodge-dart-mopar-13-1-chariatis-530

Advertisement

Maserati Alfieri

Η Maserati παρουσίασε το πανέμορφο πρωτότυπο Alfieri στην Έκθεση της Γενεύης το 2014, ανακοινώνοντας ότι μέχρι το τέλος του 2018 θα έβγαινε στην αγορά η έκδοση παραγωγής, τόσο σε κουπέ όσο και σε κάμπριο αμάξωμα. Κάτω από το καπό, υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε να υπάρχει ένας V6 κινητήρας σε τρεις ιπποδυνάμεις, 410, 450 και 520 PS, ενώ η βασική έκδοση θα ήταν πισωκίνητη, με τις πιο ισχυρές, τετρακίνητες. Ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιό το μέλλον της Alfieri, όπως και της νέας GranTurismo, που είναι προγραμματισμένη να παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά, με έναν V8 κινητήρα με ιπποδύναμη πάνω από 560 PS.

Advertisement

2019 Jeep Grand Wagoneer | Exterior Image

Jeep Grand Wagoneer

H Jeep αποτελεί για την FCA, μία κερδοφόρα εταιρεία, με αποτέλεσμα η μητρική μπράντα να δίνει σημαντικούς πόρους σε αυτή.  Ωστόσο, η αμερικάνικη φίρμα εξακολουθεί να μην έχει λανσάρει το νέο Grand Wagoneer, παρά τα αρχικά σχέδια που ανακοινώθηκαν το 2011. Κατά το δεύτερο πενταετές σχέδιο της εταιρείας μεταφέρθηκε το λανσάρισμα, μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2018. Το συγκεκριμένο SUV είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί  ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο του ανανεωμένου Grand Cherokee το 2017. Προς το παρόν, τα δύο μοντέλα δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί, αλλά οι φήμες δείχνουν ότι θα τελικά θα αποκαλυφθούν το 2019.

Advertisement

2017-chrysler-pacifica-gallery-exterior-1.jpg.image_.1440-chariatis-640 a

Chrysler

Η γκάμα των μοντέλων της Chrysler είναι αρκετά περιορισμένη, με το γερασμένο «300» και το πολυμoρφικό Pacifica. Στο παρελθόν η FCA είχε εκφράσει τις φιλοδοξίες της, με το βασικό σεντάν «100» και με δύο νέα crossover, το μεγαλύτερο εκ των δύο, να έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το 2017, έχοντας ένα υβριδικό plug-in σύστημα κίνησης. Σύμφωνα με τα πλάνα, το 2018, θα έπρεπε να λανσαριστούν ένα μεσαίο crossover, αλλά και το νέας γενιάς «300».

maxresdefault-chariatis-640 b

 Alfa Romeo

Η επιστροφή της Alfa Romeo δεν σημείωσε την αναμενόμενη επιτυχία, λόγω κυρίως της μικρής γκάμας των μοντέλων της. Τα παραπάνω δεν θα έπρεπε λογικά να συμβούν, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις στελεχών της FCA εν έτη 2014, με την εταιρεία να υπόσχεται ότι θα παρουσίαζε μέχρι το τέλος του 2018, τουλάχιστον επτά μοντέλων. Μέχρι στιγμής, έχουμε δει μόνο τις Giulia και Stelvio, ενώ λείπουν δύο compact διαστάσεων  μοντέλα, ένα σεντάν που θα αποτελούσε τη ναυαρχίδα της γκάμας  και ένα δεύτερο μοντέλο στην κατηγορία των crossover.