Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Fiat 500X S-design θα σας εντυπωσιάσει

Ελλάδα 12:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Fiat 500X S-design θα σας εντυπωσιάσει

ΝΕΑ

To Fiat 500X S-design θα σας εντυπωσιάσει

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο ξεχωριστά μέλη της οικογένειας 500 της Fiat, είναι αναμφίβολα το νέο 500X S-Design, που όπως λένε και οι Ιταλοί «…γεννήθηκε για να εντυπωσιάσει». Και αυτό φαίνεται από την πρώτη ματιά.

Advertisement
Advertisement

Τα χρωμιωμένα φινιρίσματα αλλάζουν εμφάνιση και γίνονται σκούρα όπως οι ζάντες αλουμινίου 17’’ και τα φανάρια των προβολέων Bi-Xenon. Επιπλέον τα πίσω σκούρα κρύσταλλα παρέχουν τη διακριτικότητα που θέλετε.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν το καθαρό στιλ και τα λεπτομερή φινιρίσματα. Με σκουρόχρωμες λεπτομέρειες Myron, μαύρα υφασμάτινα καθίσματα που περιλαμβάνουν μαύρα ένθετα από οικολογικό δέρμα και χάλκινο γαζί αλλά και μαύρο/χάλκινο δίχρωμο λογότυπο του 500.

Το μαύρο κατεργασμένο ταμπλό, εκτός από τις λεπτομέρειες Myron, έχει ιδιαίτερου σχεδιασμού διακοσμητικά στα κουμπιά ελέγχου του ηχοσυστήματος και του κλιματισμού. Τέλος, οι ταπετσαρίες των θυρών είναι σε αρμονία με την ακαταμάχητη σκοτεινή διάθεση.

Advertisement
Advertisement

Fiat-500X-S-Design-c640

Το σύστημα info-τηλεματικής Uconnect κάνει ευκολότερη τη ζωή εντός της καμπίνας, με οθόνη αφής 7’’, κουμπιά ελέγχου στο τιμόνι, Bluetooth, audio streaming και λειτουργία eco:Drive. Είναι διαθέσιμο σε διάφορες επιλογές, με κορυφαία αυτή που έχει οθόνη υψηλής ανάλυσης και 3D σύστημα πλοήγησης.

Χάρη στο TomTom LIVE λαμβάνετε πληροφορίες για τον καιρό και τη διαδρομή, σε πραγματικό χρόνο. Παράλληλα, λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις από το Reuters και έχετε στη διάθεσή σας μουσική από τα Tunein και Deezer, με περισσσότερους από 100 χιλιάδες διαδικτυακούς σταθμούς και μία μουσική βιβλιοθήκη που υπερβαίνει τα 35 εκατομμύρια τραγούδια. Για να τα απολαύσετε… όπως πρέπει, σας βοηθά το ηχοσύστημα Hi-Fi Beats, με 9 ηχεία και ενισχυτή 500 Watt!

Advertisement

Fiat-500X-S-Design-d640tall

H τεχνολογική φαρέτρα περιλαμβάνει αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και ρύθμιση δέσμης ενώ χάρη στην τεχνολογία Keyless, μπορείτε να μπείτε και να βγείτε, ακόμα και να «ενεργοποιήσετε» το δικό σας 500Χ S-Design, έχοντας απλά το κλειδί στην τσέπη σας!

Advertisement

Όσο για τους «φύλακες» αγγέλους σας, ξεχωρίζουμε τα παρακάτω:

Brake Control
Tο σύστημα επισημαίνει τον κίνδυνο εάν το ραντάρ και οι οπτικοί αισθητήρες του αντιληφθούν ότι υπάρχει μία πολύ υψηλή διαφορά ταχύτητας μεταξύ του 500X και του προπορευόμενου αυτοκινήτου, δηλ. ένα πιθανό κίνδυνο σύγκρουσης. Εάν δεν αντιδράσει ο οδηγός, το σύστημα πατάει αυτόματα το φρένο έτσι ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση ή τουλάχιστον να περιορίσει την σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Προσαρμοζόμενο Cruise Control
Σας επιτρέπει να ρυθμίζετε την ταχύτητα ταξιδιού του δικού σας αυτοκινήτου και να την διατηρείτε μέχρι το τέλος του ταξιδιού σας. Επιπλέον, χάρη σε ένα ραντάρ το οποίο είναι τοποθετημένο στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, το σύστημα ανιχνεύει αυτοκίνητα ή αντικείμενα στον δρόμο, επιβραδύνοντας ή διατηρώντας έτσι μία ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο.

Advertisement

Υποστήριξη Τυφλού Σημείου
Με το 500X S-Design τα “τυφλά σημεία” δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα, γιατί το σύστημα ελέγχει την ύπαρξη αυτοκινήτων στις πιο κρίσιμες θέσεις και σας προειδοποιεί με ένα φως που αναβοσβήνει επάνω στους εξωτερικούς καθρέφτες καθώς και με μία ακουστική προειδοποίηση. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει όταν κάνετε όπισθεν, εάν πλησιάσει ένα αυτοκίνητο από το πλάι.

Υποστήριξη Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας
Εάν αλλάζετε λωρίδα κυκλοφορίας χωρίς φλας, το σύστημα αλλαγής λωρίδας σας προειδοποιεί. Το 500X S-Design θα εμφανίσει μία οπτική προειδοποίηση επάνω στον πίνακα οργάνων και η ηλεκτρική υποβοήθηση του τιμονιού θα αυξήσει την αντίσταση στο στρίψιμο.

Κάμερα Οπισθοπορείας
Το 500X S-Design σας βοηθάει να ελέγχετε το αυτοκίνητο σας με την κάμερα οπισθοπορείας και τους αισθητήρες παρκαρίσματος που διαθέτει· επιπλέον, με την τεχνολογία Rear Cross Path Detection, το 500X επισημαίνει πότε είναι ασφαλές να κινηθείτε με την όπισθεν από την θέση στάθμευσης ακόμα και με χαμηλή ορατότητα (Blind Spot Assist).

Fiat-500X-S-Design-b640

Στο δρόμο, παρέχει πραγματική οδηγική απόλαυση: και εντός αλλά και εκτός δρόμου, χάρη στο υψηλής ανθεκτικότητας ατσάλινο αμάξωμα με υψηλή στρεπτική ακαμψία, μαζί με την ανεξάρτητη ανάρτηση τύπου MacPherson και στους 4 τροχούς του. Το ESC με SR/MSR, Hill Holder, ABS+EBD, ERM, DST σας χαρίζει έλεγχο σε ελιγμούς έκτακτης ανάγκης ή σε ολισθηρό οδόστρωμα

Ενώ ο επιλογές τρόπου οδήγησης (Drive Mode Selector) είναι ένας εύκολος τρόπος για να επιλέξετε το στιλ οδήγησης που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας:
Auto: βέλτιστη άνεση και κατανάλωση καυσίμου του 500X S-Design
Sport: άμεση απόκριση και μέγιστη οδηγική απόλαυση
All Weather: άσχημες καιρικές συνθήκες και επιφάνειες με χαμηλή πρόσφυση

Όσο για τους κινητήρες, υπάρχουν δύο διαθέσιμες επιλογές. Η πρώτη αφορά στον 1400άρη βενζινοκινητήρα MultiAir II απόδοσης 140 ίππων και ροπής 230 Nm στις 1750 rpm. Συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο και προσφέρει επιτάχυνση 0-100 σε 9.8 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα της τάξης των 190 km/h κι αυτά με την κατανάλωση στα 6.0 Lt/100 km και τις εκπομπές ρύπων στα 130 g/km.

Όσο για τον πετρελαιοκινητήρα 1.6 Multijet II, απόδοσης 120 ίππων και ροπής 320 Nm στις 1750 rpm. Συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο και προσφέρει επιτάχυνση 0-100 σε 10.5 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα της τάξης των 186 km/h κι αυτά με την κατανάλωση στα 4.1 Lt/100 km και τις εκπομπές ρύπων στα 109 g/km.