Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Fiat 500: τόσο εμβληματικό που έγινε νόμισμα!

Ελλάδα 8:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Fiat 500: τόσο εμβληματικό που έγινε νόμισμα!

ΝΕΑ

Fiat 500: τόσο εμβληματικό που έγινε νόμισμα!

ΝΕΑ

Το Fiat 500 είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκίνησης, γράφοντας ιστορία και στην… μετενσάρκωσή του, η οποία αφορά μία ολόκληρη «οικογένεια» μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Το όσο εμβληματικό, φανερώνεται από την κίνηση του ιταλικού νομισματοκοπείου, να εκδώσει πρόσφατα ένα περιορισμένης παραγωγής νόμισμα των 5 ευρώ, το οποίο απεικονίζει το πρώτο και το σύγχρονο Fiat 500!

Η συγκεκριμένη ενέργεια ήρθε να τιμήσει τα 60 χρόνια ιστορίας του εν λόγω μοντέλου. Το νόμισμα σχεδιάστηκε από την κορυφαία Ιταλίδα χαράκτρια Claudia Momoni. Συνολικά θα κατασκευαστούν μόνο 4000 αναμνηστικά νομίσματα που θα διατίθενται στην Ιταλία στην τιμή των 40 ευρώ έκαστο, δίνοντας τους έτσι ιδιαίτερη συλλεκτική αξία.

Στη μπροστινή πλευρά του διακρίνεται το πρώτο Fiat 500 του 1957, καθώς και το τωρινό μοντέλο, ενώ οι δύο φιγούρες πλαισιώνονται από τις λέξεις «Repubblica Italiana».

Advertisement
Advertisement

Στο πίσω μέρος παρατηρεί κανείς το γνώριμο προφίλ του κλασικού 500 και τις ημερομηνίες 1957 (η ημερομηνία κατασκευής του πρώτου 500) και 2017 (η ημερομηνία κοπής του νομίσματος), καθώς και η αξία των 5€ του νομίσματος.

fiat-500-coin640

Επιπλέον, περιλαμβάνεται και το αρχικό γράμμα «R» που θυμίζει ότι κόπηκε στη Ρώμη, ενώ είναι χαραγμένο και το όνομα της Momoni, καθώς και το λογότυπο του Fiat 500, όπως αυτό εμφανιζόταν στις πρώτες διαφημιστικές αφίσες του μοντέλου.