Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari SP38: Μία και μοναδική, με βάση την 488 GTB

Ελλάδα 20:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ferrari SP38: Μία και μοναδική, με βάση την 488 GTB

ΝΕΑ

Ferrari SP38: Μία και μοναδική, με βάση την 488 GTB

ΝΕΑ

Η SP38 που βλέπετε στις οθόνες σας αποτελεί δουλειά του ειδικού τμήματος “One-Off” της ιταλικής εταιρίας και βρίσκεται ήδη στα χέρια του τυχερού ιδιοκτήτη της. Μία και μοναδική, κυριολεκτικά και μεταφορικά διαφέρει από οτιδήποτε άλλο έχουμε δει μέχρι σήμερα από την Ferrari. Ας την γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η SP38 αποκαλύφθηκε στο Fiorano και είναι ήδη ιδιοκτησία ενός από τους πιο αφοσιωμένους πελάτες των Ιταλών, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ferrari σε σχετική της ανακοίνωση. Ο τυχερός ιδιοκτήτης της, το όνομα του οποίου μάλλον θα παραμείνει άγνωστό για πάρα πολύ καιρό, είχε μάλιστα την ευκαιρία να την δοκιμάσει στην πίστα στο Fiorano αμέσως μετά την τελετή παράδοσης που έγινε προς τιμή του.

Η νέα μοναδική δημιουργία της ιταλικής εταιρίας βασίζεται πάνω στην 488 GTB από την οποία και πήρε όλα τα ζωτικά της μέρη (κινητήρα, μετάδοση, πλαίσιο, αναρτήσεις, φρένα κτλ). Όπως βλέπετε και εσείς ωστόσο, το παρουσιαστικό της είναι εντελώς διαφορετικό, όπως και το εσωτερικό, για το οποίο δεν υπάρχει προς το παρόν φωτογραφία. Μέχρι και το κόκκινο χρώμα της είναι διαφορετικό και δεν μοιάζει με κανένα άλλο κόκκινο που έχουμε δει από τους Ιταλούς.

Ferrari-SP38-640

Advertisement
Advertisement

Για την σχεδίασή της, ο άνθρωπος που την παρήγγειλε από το ειδικό τμήμα της Ferrari, ζήτησε από τους σχεδιαστές του Ferrari Design Centre να αντλήσουν την έμπνευσή τους από τους αγώνες με αναφορές στη σχεδίαση από την θρυλική F40. Ζήτησε παράλληλα το αυτοκίνητο να μπορεί να οδηγηθεί τόσο στην πίστα όσο και στον δρόμο. Με την Ferrari να μην αναφέρει για αλλαγές στα μηχανικά μέρη της 488 GTB, κάτι μας λέει ότι ο V8 των τεσσάρων λίτρων με τα δύο turbo εξακολουθεί να αποδίδει 670 ίππους.

Ferrari-SP38-640-4

Η δραματική σχεδίαση της SP38 μάλλον βρίσκεται στα καλύτερά της στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, αν και περί ορέξεως ουδείς λόγος… Το νέο one-off υπεραυτοκίνητο θα βρεθεί σε κοινή θέα για να το θαυμάσουν όλοι οι φίλοι της ιταλικής εταιρίας στην ερχόμενη Concorso d’Eleganza Villa d’Este που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου.

Advertisement

Ferrari-SP38-640-2