Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari 612 GTO III: Ιδέες για τους Ιταλούς…

Ελλάδα 9:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ferrari 612 GTO III: Ιδέες για τους Ιταλούς…

ΝΕΑ

Ferrari 612 GTO III: Ιδέες για τους Ιταλούς…

ΝΕΑ

Από το 1962 έως το 1964, η Ferrari δημιούργησε την 250 GTO. Κατασκευάστηκαν προσεκτικά μόνο 39 συλλεκτικά κομμάτια, καθιστώντας τα σπάνια και εξαιρετικά ακριβά στις απανταχού δημοπρασίες του πλανήτη. Μήπως όμως η 250 GTO δεν πέθανε ποτέ; Ένας… καλλιτέχνης έχει κάνει ακριβώς αυτό. Σκέφτεται την αναβίωσή της…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο Sergiy Dvornytsky, καλλιτέχνης σε θέματα σχεδιασμού από την Ουκρανία, έχει φανταστεί μια σύγχρονη ιδέα της Ferrari από τον σχεδιαστή Sasha Selipanov. Ονομάζεται 612 GTO III και αναφέρεται πίσω στη θρυλική 250. Αν και μοιράζεται το ίδιο όνομα με την 612 που παρήχθη από το 2004 έως το 2011, δεν έχει τον ίδιο πολωτικό σχεδιασμό ούτε τα 2+2 καθίσματα, ευτυχώς.

Με τον κινητήρα μπροστά, το πίσω τμήμα δείχνει πολύ γνωστά ρετρό σημάδια. Οι σύγχρονες γραμμές συνδυάζονται με το εικονικό στυλ του θρυλικού αυτοκινήτου. Τα διπλά καπάκια πλήρωσης καυσίμου και οι κεντρικές άκρες της εξάτμισης είναι άμεσα αντιληπτά, ενώ τα πίσω φώτα είναι εντελώς μοναδικά, σε αντίθεση με οποιοδήποτε αυτοκίνητο παραγωγής της Ferrari πριν από αυτό.

Advertisement
Advertisement

Ένα ισχυρό σύνολο V12 θα μπορούσε να βρεθεί κάτω από το καπό της συγκεκριμένης Ferrari. Παρόλα αυτά, η εταιρία δουλεύει στα τελευταία πρωτότυπα της πάνω σε έναν υβριδικό V8 κινητήρα, οπότε αυτός θα μπορούσε να είναι πρωταρχικός υποψήφιος για την 612 GTO III.

Όποια και αν είναι η περίπτωση που εξετάζεται από τους Ιταλούς, η ιδέα της νέας αυτής 612 είναι εκπληκτική. Ίσως η Ferrari να πάρει υπό σημείωση το έργο του ανεξάρτητου σχεδιαστή, για οποιοδήποτε μελλοντικό προϊόν της.

Ferrari-612-gto-iii-concept-back-tsiro-640Ferrari-612-gto-iii-concept-tsiro-640