Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φαντασιώσεις με θέμα τη Ferrari

Ελλάδα 1:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φαντασιώσεις με θέμα τη Ferrari

ΝΕΑ

Φαντασιώσεις με θέμα τη Ferrari

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο διαδεδομένα χόμπι σε όλο τον κόσμο είναι πλέον τα σχέδια αυτοκινήτων. Σκαριφήματα τα οποία όλοι κάποια στιγμή, τώρα ή παλαιότερα έχουμε κάνει σε χαρτί, πρόχειρα ή πιο εμπνευσμένα. Κάτι παρόμοιο έχουμε και εδώ με επίκεντρο την Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Δεν ξέρουμε αν η Slimane Toubal σχεδιάζει αυστηρά ως χόμπι αυτοκίνητα, αλλά, λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα αυτών των έργων της πλέον αμφιβάλλουμε σοβαρά. Στην πραγματικότητα, δεν γνωρίζουμε πολλά γι αυτό τον… καλλιτέχνη αυτοκινήτων, εκτός από το ότι κατάγεται από την Ισπανία, και είναι εξαιρετικά ταλαντούχος.

Το τελευταίο προσωπικό project του αφορά εκτελέσεις γύρω από τα μοντέλα της Ferrari, που μόνο ο Θεός γνωρίζει εάν το Μιλάνο αφουγκραστεί τα συγκεκριμένα σχέδια σηκώσει τα μανίκια και τους δώσει σάρκα και οστά, όπως συνηθίζει άλλωστε.

Advertisement
Advertisement

Η Toubal έχει δημιουργήσει τρία ενθουσιώδη πρωτότυπα με θέμα τη Ferrari που αντλούν έμπνευση από το παρελθόν, χωρίς όμως να λησμονούν και τάσεις από το μέλλον. Ουσιαστικά πρόκειται για μια προσέγγιση… τρέλας. Όλα τους αντιπροσωπεύουν διαφορετικές εκδόσεις της Ferrari 250, της California με σκληρή οροφή, της Malibu που αποτελεί ουσιαστικά τη Spyder εκδοχή.

Στην ιστοσελίδα της Toubal το συγκεκριμένο όραμα αποκαλείται «σχεδιασμός νέου ρετρό», αντλώντας έμπνευση από τις Ferrari του 1960. Ενώ οι Αμερικανοί κατασκευαστές συνεχίζουν να κάνουν περιουσίες από το όλο θέμα «νοσταλγία» με μοντέλα όπως η Camaro και το Challenger, δεν έχουμε δει πραγματικά τέτοιες νύξεις από τη Ferrari. Η χρωμιωμένη μάσκα με ενσωματωμένα φώτα δημιουργεί ένα πολύ αριστοκρατικό πρωτότυπο.

Εκτός από τον φουτουριστικό σχεδιασμό, ξεχωρίζουν και οι τροχοί απομίμησης. Στο προφίλ έχουμε γυαλί ακόμη και στις πόρτες όπου ανοίγουν περίεργα προς τα πάνω, αλλά το συνολικό αποτέλεσμα είναι αντάξιο της φαντασίας σου…

Advertisement

ferrari-250-concept-by-slimane-toubal-tsiro-640ferrari-250-concept-by-slimane-toubal-back-tsiro-640