Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι η νέα Mercedes A-Class Sedan

Ελλάδα 16:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι θα είναι η νέα Mercedes A-Class Sedan

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι η νέα Mercedes A-Class Sedan

ΝΕΑ

H Mercedes παρουσιάζει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάη το νέο πρωτότυπο Concept A Sedan πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η αντίστοιχη έκδοση παραγωγής του μικρομεσαίου μοντέλου της.

Advertisement
Advertisement

Kώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Το πρωτότυπο αυτό είναι το πρώτο απτό δείγμα για τη νέα γενιά των compact μοντέλων που μας ετοιμάζει η Mercedes για το 2018, ξεκινώντας με την νέα 5θυρη A-Class τον Απρίλιο του 2018 και συνεχίζοντας με την A-Class σεντάν παραγωγής τον Οκτώβριο. Έτσι λοιπόν, με βάση το πρωτότυπο βλέπουμε ότι η πρώτη Mercedes A-Class σεντάν και κατά συνέπεια η επόμενη A-Class θα έχουν μια νέα αισθητική, που έχει πολλά κοινά στοιχεία με το πρωτότυπο γλυπτό Aesthetics A της Mercedes. Ξεχωρίζουμε το εμπρόσθιο τμήμα του Concept A Sedan με τα μακρόστενα φώτα, την καινούργια γρίλια που η Mercedes ονομάζει «Panamericana», αλλά και την δυναμική εισαγωγή χαμηλά στον προφυλακτήρα. Το τμήμα αυτό θα το δούμε σε όλες τις νέες compact Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα, ειδικά στο πρωτότυπο, διακρίνονται οι μικρότεροι πρόβολοι εμπρός-πίσω, η οροφή που πέφτει ομαλά πάνω στον τρίτο όγκο, τα πίσω «αιχμηρά» φώτα και οι τροχοί με ζάντες 20 ιντσών. Το μήκος είναι μικρότερο από αυτό της Mercedes CLA και αγγίζει τα 4,57 μέτρα, ενώ το πλάτος βρίσκεται στα 1,87 μέτρα και το ύψος στα 1,462 μέτρα, τοποθετώντας το Concept A Sedan ακριβώς στις διαστάσεις των μικρομεσαίων σεντάν.