Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζεται Alpine A110 με 300 ίππους

Ελλάδα 14:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετοιμάζεται Alpine A110 με 300 ίππους

ΝΕΑ

Ετοιμάζεται Alpine A110 με 300 ίππους

ΝΕΑ

Η Alpine επανέρχεται όπως όλα δείχνουν πολύ δυναμικά. Το πολυαναμενόμενο Α110, εξελίσσεται και ως αγωνιστικό πίστας, με χαμηλότερο βάρος και υψηλότερη ιπποδύναμη. Στο πλαίσιο της εμπλοκής της εταιρείας στα παγκόσμια αγωνιστικά δρώμενα, σίγουρα θα δούμε στο μέλλον την αγωνιστική εκδοχή του όμορφου coupe να κοσμεί πολλές πίστες.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Advertisement
Advertisement

Οι φωτογραφίες είναι αποκαλυπτικές των προθέσεων που έχει η Alpine για το competition προφίλ του νέου A110. Με σημαντική μείωση στο συνολικό του βάρος και αντίστοιχα μεγάλη αύξηση της ιπποδύναμης, η αγωνιστική έκδοση του νέου μοντέλου της Alpine αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

alpine-a110-cup-boi-530

Διατηρώντας τον turbo κινητήρα των 1,8 λίτρων, που έχει αυξημένη απόδοση ισχύος στους 300 ίππους (από τους 252 της έκδοσης δρόμου) αλλά και με μια σειρά από επεμβάσεις που υπόσχονται απόλυτη απόλαυση σε περιβάλλον πίστας, το A110 Cup εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς από την Alpine. Μέχρι στιγμής, η προσπάθειες των τεχνικών της Alpine για τον περιορισμό του βάρους, έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωσή του κατά 50 κιλά, αφαιρώντας στοιχεία «περιττά» από την καμπίνα των επιβατών.

Advertisement

alpine-a110-cup-boi-640b

Η μείωση αυτή του βάρους και η αύξηση της ιπποδύναμης, θα επιτρέψουν στο A110 Cup να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4” ή και λιγότερο- σίγουρα πάνω από μισό δευτερόλεπτο ταχύτερο από την έκδοση παραγωγής. Η έκδοση αυτή θα χρησιμοποιηθεί για αγώνες Ενιαίου στην Ευρώπη.

Advertisement

alpine-a110-cup-boi-640