Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται οι Κινέζοι για το FCA Group

Ελλάδα 9:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχονται οι Κινέζοι για το FCA Group

ΝΕΑ

Έρχονται οι Κινέζοι για το FCA Group

ΝΕΑ

Έχουν περάσει περισσότερα από δύο χρόνια από την μέρα που ουσιαστικά ο Sergio Marchionne «ανοίχθηκε» προς πιθανούς επενδυτές, που θα ήθελαν να εξαγοράσουν μέρος του FCA Group. Ακόμα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο αλλά φαίνεται πως η ώρα πλησιάζει.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Σύμφωνα με το έγκυρο Automotive News, η Fiat Chrysler Automotive έχει λάβει μία πολύ σοβαρή προσφορά από μεγάλη κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία, που όμως δεν έγινε αποδεχτή καθώς κρίθηκε πως δεν ήταν αρκετή.

Το ίδιο ρεπορτάζ κάνει λόγο για φιλολογικό προς το παρόν ενδιαφέρον και από άλλες βασισμένες στην Κίνα εταιρείες. Η λίστα περιλαμβάνει τις Great Wall Motor Co., Dongfeng Motor Corp., Zhejiang Geely Holding Group και Guangzhou Automobile Group.

Advertisement
Advertisement

Ένα στοιχείο διαπραγματεύσεων αναμένεται να περιλαμβάνει το ποιες μάρκες θα ενταχθούν στο πακέτο εξαγοράς. Λογικά το πακέτο θα περιλαμβάνει τις Fiat, Jeep, Chrysler, Dodge και Ram ενώ τα σήματα με το μεγαλύτερο πρεστίζ, δηλαδή οι Alfa Romeo και Maserati, μπορεί να ακολουθήσουν τα βήματα ανεξαρτητοποίησης που έκανε η Ferrari.

Όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση της Κίνας πιέζει τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε εκτός συνόρων επενδύσεις. Τόσο που σύμφωνα με το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, την επόμενη δεκαετία εκτιμάται πως οι σχετικές επενδύσεις κινεζικών εταιρειών αναμένεται να ξεπεράσουν το 1.5 τρισεκατομμύριο δολάρια!

Όσο για το ερώτημα «γιατί να διαλέξουν το FCA Group;» η απάντηση είναι απλή: μπορεί να προσφέρει πρόσβαση στις αγορές της Ευρώπης, της Βόρειας αλλά και της Νότιας Αμερικής.

Θα κάνει το colpo grosso o Marchionne;

Θα κάνει το colpo grosso o Marchionne;