Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται supercar από τη BMW!

Ελλάδα 4:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται supercar από τη BMW!

ΝΕΑ

Έρχεται supercar από τη BMW!

ΝΕΑ

Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις της BMW αλλά γενικότερα για τους φίλους της αυτοκίνησης στην πιο άρτια μορφή της, καθώς όλα δείχνουν πως η γερμανική εταιρεία έχει στα σκαριά ένα supercar που ενδεχομένως να τα βάλει με αντιπάλους όπως το Project One της Mercedes-AMG.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Σας ξεσηκώσαμε; Ας σας προσγειώσουμε κιόλας καθώς οι Βαυαροί ακόμα δεν έχουν επισημοποιήσει τίποτα. Ωστόσο, ο επικεφαλής σχεδιασμού της μάρκας, Jozef Kaban, έβαλε φωτιές με συνέντευξη που έδωσε στο BMWBlog στο περιθώριο του Σαλονιού Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ.

Μιας και αυτό το σενάριο πλανάται αόριστα εδώ και καιρό, ο Σλοβάκος σχεδιαστής ρωτήθηκε σχετικά και η απάντηση του όχι απλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλά μαρτύρησε πως ένα τέτοιο μοντέλο είναι στις προθέσεις του! Ενδεχομένως και της BMW…

Advertisement
Advertisement

«Ήρθα στη BMW για να φέρω και εναλλακτικό τρόπο σκέψης, νέα προσέγγιση, το να τους δώσω τη δυνατότητα να βάλουν στο κάδρο και νέα πράγματα. Η BMW δημιουργεί σπουδαία αυτοκίνητα, όμως στη γκάμα υπάρχει χώρος για όνειρα. Για να ονειρευόμαστε ένα πιο ακραίο μοντέλο», είπε ο Kaban.

Είναι προφανές βάσει της τάσης της μάρκας προς την ηλεκτροκίνηση με το i8 να είναι τρανό παράδειγμα πως αυτή δεν αναιρεί τη σπορ οδήγηση αλλά και την αγωνιστική εμπλοκή της στη Formula E, πως δεν θα μιλάμε για ένα παραδοσιακό supercar αλλά ένα hypercar. Ένα μοντέλο που θα προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις, χρησιμοποιώντας αγωνιστική τεχνολογία.

Jozef-Kaban-a640

Advertisement

Όσο για τον Kaban, αποτελεί πρόσφατη μεταγραφή από το VW Group και παρότι ίσως πολλοί τον γνωρίζετε από τη θητεία του στη συντηρητική Skoda, ήταν στην ομάδα που δημιούργησε και τη Bugatti Veyron. Άρα μάλλον το project είναι σε καλά χέρια.