Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται η νέα ναυαρχίδα της Citroen

Ελλάδα 0:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται η νέα ναυαρχίδα της Citroen

ΝΕΑ

Έρχεται η νέα ναυαρχίδα της Citroen

ΝΕΑ

H Citroen θα παρουσιάσει μέσα στην επόμενη διετία ένα νέο σεντάν μοντέλο, το οποίο θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας της και θα αποτελέσει το νέο top δημιούργημα της γαλλικής μάρκας. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο πολυτελές σεντάν ουσιαστικά θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη των Citroen C5 και C6, χωρίς όμως να είναι και ο απευθείας διάδοχός τους. Το λανσάρισμά του με βάση τις δηλώσεις της Προέδρου της Citroen, κας. Linda Jackson, θα γίνει στα τέλη του 2019-αρχές 2020.

Σε ό,τι αφορά τώρα στην εξωτερική του εμφάνιση, η κυρία Jackson αποκάλυψε ότι αυτή θα βασιστεί πάνω στις πολύ μοντέρνες γραμμές του πρωτότυπου CXperience, το οποίο είχε παρουσιάσει η Citroen στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2016 και είχε κλέψει τις εντυπώσεις κοινού και δημοσιογράφων.

Στόχος της Citroen με το νέο αυτό μοντέλο είναι να έχει μια πλήρη γκάμα αυτοκινήτων και παρουσία σε όλες τις κατηγορίες (compact, μεσαία, μεγάλα, SUV), όμως η κύρια αγορά στην οποία θα απευθυνθεί είναι η Κίνα, εκεί όπου τα σεντάν αυτοκίνητα ιδίως της μεγάλης κατηγορίας απολαμβάνουν ένα αρκετά μεγάλο μερίδιο πωλήσεων.

Advertisement
Advertisement

CXperience 640b

Στα υπόλοιπα στοιχεία του, το νέο κορυφαίο γαλλικό σεντάν είναι δεδομένο ότι θα προσφέρει κορυφαία άνεση στο εσωτερικό του, αλλά και στο δρόμο. Θα έχει επίσης τη νεότερη υδραυλική ανάρτηση Advanced Comfortτης μάρκας, ενώ θα φέρει και πολλά νέα συστήματα τεχνολογίας. Περισσότερα για αυτό θα γνωρίζουμε από την επόμενη χρονιά.

CXperience 640