Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με νέο biturbo V8 μοτέρ η Bentley Bentayga

Ελλάδα 4:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με νέο biturbo V8 μοτέρ η Bentley Bentayga

ΝΕΑ

Με νέο biturbo V8 μοτέρ η Bentley Bentayga

ΝΕΑ

Η εντυπωσιακή Bentayga, το πρώτο SUV στην ιστορία της Bentley, θα ενισχύσει από το 2018 τη γκάμα των κινητήρων της, αφού για πρώτη φορά θα προσφερθεί και με biturbo V8 κινητήρα βενζίνης. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη στιγμή η Bentley προσφέρει τη Bentayga με τον κορυφαίο 6λιτρο W12 biturbo κινητήρα βενζίνης, αλλά και με τον 4λιτρο V8 diesel, που συνδυάζεται με 2 turbo και έναν ηλεκτρικό κομπρέσσορα. Όμως, από τον ερχόμενο Ιούλιο όπως αποκαλύπτει το γερμανικό Auto Motor und Sport, το SUV της Bentley θα διατεθεί και με V8 μοτέρ βενζίνης.

Διαβάστε τις οδηγικές μας εντυπώσεις από την Bentley Bentayga

Ως προς το ποιος θα είναι αυτός ο κινητήρας, πιο πιθανός είναι ο επίσης 4λιτρος biturbo V8 του VW Group, ο οποίος προσφέρεται με 550 άλογα στην Porsche Cayenne, αλλά και με 650 ίππους στην Lamborghini Urus. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό με πόσους ίππους θα τον δούμε στη Bentayga, ωστόσο η ισχύς του θα είναι σίγουρα λιγότερη από τα 600 άλογα που αποδίδει η W12 εκδοχή της.

Advertisement
Advertisement

Bentayga new 640

Σε κάθε περίπτωση η νέα βενζινοκίνητη έκδοση της Bentayga θα είναι και η πιο «προσιτή» στη γκάμα, με την Bentley να στοχεύει σε ακόμη περισσότερες πωλήσεις.

Παράλληλα και εκτός από τη νέα αυτή εκδοχή, η βρετανική φίρμα θα προσφέρει στο SUV της μοντέλο και μια υβριδική έκδοση, που πιθανότατα θα χρησιμοποιεί το σύστημα κίνησης της Porsche Panamera 4 E-Hybrid, συνδυάζοντας έναν V6 κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα, με ισχύ κοντά στους 470 ίππους. Είναι δεδομένο ότι η έκδοση αυτή της Bentayga θα έχει τη δυνατότητα να κινείται και αποκλειστικά με ηλεκτρισμό, ώστε να μειώσει την κατανάλωση και τους ρύπους.