Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται με ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία το BMW i3

Ελλάδα 23:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται με ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία το BMW i3

ΝΕΑ

Έρχεται με ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία το BMW i3

ΝΕΑ

Η BMW θα ενισχύσει περαιτέρω την αυτονομία του i3, αφού σύμφωνα με νέες πληροφορίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, το 2018 θα μπει στην παραγωγή η νέα έκδοση του μοντέλου με μεγάλη μπαταρία 120Ah. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη στιγμή η έκδοση του BMW i3 με την μεγαλύτερη μπαταρία των 94Ah που λανσαρίστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, προσφέρει στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση αυτονομία με βάση την κατανάλωση NEDC 300 χιλιομέτρων ή 200 χιλιομέτρων σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Πλέον όμως η BMW στοχεύει να αυξήσει ακόμη περισσότερο την αυτονομία του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου, αφού σύμφωνα με νέες πληροφορίες στα τέλη του 2018 θα παρουσιάσει μια έκδοση με μεγαλύτερη μπαταρία 120Ah. Με τη νέα αυτή μπαταρία η αυτονομία του i3 θα αυξηθεί τουλάχιστον κατά 60% με μια φόρτιση, ξεπερνώντας ίσως ακόμη και τα 320 χιλιόμετρα και μειώνοντας έτσι το λεγόμενο «άγχος της αυτονομίας» των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

i3 update 640

Υπό αυτό το πρίσμα άλλωστε η BMW ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι θα επενδύσει 200 εκατ. ευρώ την επόμενη 4ετία στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στις αρχές του 2019 αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του και το νέο κέντρο έρευνας και εξέλιξης ειδικά για μπαταρίες ηλεκτρικών της εταιρείας.