Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται με 300 άλογα η νέα BMW X1 M35i

Ελλάδα 2:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται με 300 άλογα η νέα BMW X1 M35i

ΝΕΑ

Έρχεται με 300 άλογα η νέα BMW X1 M35i

ΝΕΑ

Η BMW ετοιμάζει την πρώτη έκδοση της X1 με M γονίδια και πλέον, πληροφορίες μέσα από τα κεντρικά της εταιρείας κάνουν λόγο ότι η νέα κορυφαία X1 θα έχει 300 άλογα από ένα turbo 2λιτρο μοτέρ. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν από το Μόναχο αποκαλύπτουν ότι για τη δημιουργία της νέας BMW X1 M35i όπως θα ονομαστεί η top αυτή έκδοση, έχει επιλεχθεί ο νέος B48A20T1 2λιτρος turbo κινητήρας βενζίνης που ετοιμάζει η εταιρεία, ο οποίος θα προσφέρει 300 ίππους ισχύος και καυτές επιδόσεις.

car_banner_articles

Το νέο αυτό μοτέρ δεν θα αποτελέσει προνόμιο μόνο της X1 M35i, αλλά και της αντίστοιχης έκδοσης της νέας BMW X2. Παράλληλα, η τοποθέτησή του θα γίνει μόνο στα μοντέλα που βασίζονται πάνω στην πλατφόρμα UKL της εταιρείας (προσθιοκίνητα), κάτι που σημαίνει ότι θα τον δούμε και στην επόμενη BMW Σειρά 1, τη Σειρά 2 Gran Coupe, καθώς και σε όλα τα Mini.

Advertisement
Advertisement

Στο πεδίο των κιβωτίων, το νέο αυτό μοτέρ θα συνδυαστεί είτε με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, είτε με το αυτόματο 8τάχυτο της Aisin. Στόχος της BMW είναι σε κάθε περίπτωση ο νέος κινητήρας αυτός να προσφέρει εκτός από τις τονισμένες επιδόσεις και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων (και κατανάλωση), ώστε να επιβαρύνει σημαντικά τους μέσους όρους της εταιρείας ενόψει των νέων ορίων ίππων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

M35i 640