Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημη αποκάλυψη του νέου Toyota RAV4

Ελλάδα 5:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημη αποκάλυψη του νέου Toyota RAV4

ΝΕΑ

Επίσημη αποκάλυψη του νέου Toyota RAV4

ΝΕΑ

H Toyota αποκάλυψε τη νέα, 5η γενιά του RAV4, η οποία έρχεται με εντελώς νέο design, βασισμένη σε νέα πλατφόρμα και με νέους κινητήρες, για να αποτελέσει και πάλι το πιο σημαντικό SUV της ιαπωνικής φίρμας. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το RAV4 είναι το πρώτο σε πωλήσεις SUV της Toyota και παράλληλα, αυτό που ξεκίνησε ουσιαστικά την κατηγορία των «SUV», 24 χρόνια από σήμερα.

Στη νέα του γενιά, η Toyota χτίζει αρχικά το μεσαίο της SUV πάνω στην καινούργια TNGA πλατφόρμα της, χωρίς να αλλάζει κατά πολύ τις έτσι κι αλλιώς αυξημένες διαστάσεις του προηγούμενου. Έτσι, το μήκος βρίσκεται στα 4,6 μέτρα, όμως το μεταξόνιο έχει μακρύνει κατά 30 χλστ., βελτιώνοντας από τη μία την εσωτερική ευρυχωρία και παράλληλα, ωθώντας περισσότερο τους τροχούς προς τις άκρες του αμαξώματος, με άμεσα οφέλη σε εκτός δρόμου κίνηση. Αυξημένο κατά 10 χλστ. είναι και το συνολικό πλάτος του νέου RAV4.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, το νέο SUV της Toyota αλλάζει εντελώς τις γραμμές του και αποκτά ένα αμάξωμα με περισσότερες ακμές και νευρώσεις, το οποίο εμπνέεται από το πρωτότυπο FT-AC που μας είχε δείξει η μάρκα τον Νοέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες.

Η Toyota δηλώνει επιπλέον ότι έχει αυξηθεί η απόσταση από το έδαφος, χωρίς όμως προς το παρόν να ανακοινώνει το ακριβές νούμερο, ενώ εκτός από τους χώρους για τους επιβάτες, μεγαλύτερος είναι και ο χώρος αποσκευών (δεν έχει ανακοινωθεί επίσης ακόμη η χωρητικότητά του).

Μιλώντας για το εσωτερικό, εδώ η καμπίνα ενσωματώνει μια εντελώς νέα σχεδίαση, με απλές γραμμές που αναδεικνύουν την παρουσία στο ταμπλό της οθόνης 7 ή 8 ιντσών ψηλά στην κεντρική κονσόλα για το σύστημα πολυμέσων Entune της Toyota. Το σύστημα αυτό προσφέρει διευρυμένη συνδεσιμότητα, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με ένα ηχοσύστημα 800 watt της JBL.

Advertisement

RAV4 new 640 (3)

Στο πεδίο των κινητήρων, η Toyota θα προσφέρει το νέο RAV4 στην Ευρώπη με δύο επιλογές, έναν δίλιτρο κινητήρα βενζίνης (με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων) και ένα νέο υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζει 2.5 λίτρων μοτέρ βενζίνης με ηλεκτροκινητήρα. Προς το παρόν δεν αναφέρονται περαιτέρω στοιχεία για τις επιλογές αυτές.

Advertisement

Ειδικά για την υβριδική έκδοση η Toyota προσφέρει το νέο σύστημα «οικολογικής» τετρακίνησης AWD-i, το οποίο χρησιμοποιεί έναν δεύτερο ηλεκτροκινητήρα, που στέλνει ροπή και στους πίσω τροχούς, ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη πρόσφυση χωρίς να επιβαρυνθεί η κατανάλωση καυσίμου. Στη βενζινοκίνητη έκδοση του RAV4 διαθέσιμο θα είναι ένα σύστημα αυτόματης τετρακίνησης.

RAV4 new 640 (2)

Το νέο Toyota RAV4 κάνει το ντεμπούτο του αυτές τις ημέρες στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Στην Ευρώπη οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο τετράμηνο του 2019.

Advertisement

RAV4 new 640 (4)