Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημη αποκάλυψη του νέου σεντάν VW Polo

Ελλάδα 15:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημη αποκάλυψη του νέου σεντάν VW Polo

ΝΕΑ

Επίσημη αποκάλυψη του νέου σεντάν VW Polo

ΝΕΑ

Η VW αποκάλυψε το καινούργιο Virtus, τη σεντάν έκδοση του νέου Polo, η οποία θα διατεθεί αποκλειστικά στις αγορές της Νοτίου Αμερικής προσφέροντας ένα μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ σε σχέση με το 5θυρο μοντέλο. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο VW Virtus βασίζεται πάνω στο γνωστό μας Polo 6ης γενιάς, στο αμάξωμα του οποίου έχει προστεθεί ο απαραίτητος τρίτος όγκος, αυξάνοντας τη χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ στα 521 λίτρα, από τα 355 λίτρα του 5θυρου μοντέλου. Από πλευράς διαστάσεων, το μήκος αγγίζει πλέον τα 4,48 μέτρα (+400 χλστ.), ενώ και το μεταξόνιο έχει μακρύνει κατά 8,5 εκατοστά, φθάνοντας στα 2,65 μέτρα.

Στο εσωτερικό, το νέο VW Virtus υιοθετεί το ταμπλό του Polo και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων Active Info Display, αλλά και τη μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, που προσφέρει διευρυμένη  συνδεσιμότητα.

Virtus 640b

Advertisement
Advertisement

Στο πεδίο των κινητήρων, η VW θα προσφέρει το νέο μοντέλο στις αγορές της Νοτίου Αμερικής αρχικά αποκλειστικά με τον 1.000άρη TSI κινητήρα βενζίνης των 115 ίππων, οποίος μπορεί να κινηθεί και με αιθανόλη, έχοντας σε αυτή την περίπτωση 130 ίππους. Το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 9,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 194 χλμ./ώρα.

Αργότερα, αναμένεται να προστεθεί στη γκάμα και έκδοση με τον ατμοσφαιρικό 1.600άρη κινητήρα βενζίνης και 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ η έκδοση με τον 1.000άρη TSI θα είναι διαθέσιμη και με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Virtus 640