Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επενδύσεις ενόψει της όγδοης γενιάς VW Golf

Ελλάδα 17:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επενδύσεις ενόψει της όγδοης γενιάς VW Golf

ΝΕΑ

Επενδύσεις ενόψει της όγδοης γενιάς VW Golf

ΝΕΑ

Η Volkswagen διέδωσε επίσημα πως πρόκειται να επενδύσει πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ (3,5 δισεκατομμύρια δολάρια) στη μονάδα παραγωγής της στο Γουόλφσμπουργκ, κυρίως για την προετοιμασία της (νέας) όγδοης γενιάς του δημοφιλούς σε όλους Golf.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Σε δήλωση της, η αυτοκινητοβιομηχανία τόνισε με νόημα ότι η επένδυση θα διοχετευθεί στην αναδιάρθρωση του εργοστασίου και στην κατασκευή ενός νέου κέντρου σχεδιασμού στον τομέα της τεχνικής ανάπτυξης. Η VW έκανε την συγκεκριμένη ανακοίνωση την παραμονή της ετήσιας συνάντησης εργασίας στο Γουόλφσμπουργκ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου, Bernd Osterloh, η επένδυση θα συμβάλει στην εξασφάλιση του μακροπρόθεσμου μέλλοντος της γερμανικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

«Το Εποπτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει δισεκατομμύρια επενδύσεις για το εμπορικό σήμα Volkswagen, τόσο σε νέα προϊόντα όσο και σε εγκαταστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι το μέλλον μας είναι ασφαλές – ανεξάρτητα από το αν είναι υπό ηλεκτρική ή συμβατική τεχνολογία. Θα έχουμε τη δική μας πρωτοπορία στην αυτοκινητοβιομηχανία», είπε.

VW-Golf-Investments-tsiro-640

Το νέο VW Golf θα ξεκινήσει πιθανότατα το 2019 και θα υποστηρίζεται από μια τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας MQB που χρησιμοποιείται στο τρέχον μοντέλο. Το πιο σημαντικό είναι πως, το αυτοκίνητο θα υιοθετήσει την ηλεκτροδότηση, ενδεχομένως ακόμη και στο GTI. Κατά συνέπεια, το νέο αυτοκίνητο δεν θα είναι μόνο πιο ισχυρό από το εξερχόμενο μοντέλο, αλλά επίσης υπόσχεται να είναι πιο αποδοτικό με χαμηλότερη κατανάλωση και λιγότερες εκπομπές ρύπων.