Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επανέρχεται το Honda S2000;

Ελλάδα 16:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επανέρχεται το Honda S2000;

ΝΕΑ

Επανέρχεται το Honda S2000;

ΝΕΑ

Η πρόθεση της Honda να παρουσιάσει στο Τόκιο ένα νέο ηλεκτρικό κουπέ πρωτότυπο επαναφέρει αυτόματα στο προσκήνιο τα σενάρια περί επιστροφής του S2000.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Το S2000 έμεινε στην παραγωγή από το 1999 έως το 2009 και αποτέλεσε ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας. Έκτοτε, αρκετές ήταν οι φορές που φήμες ήθελαν τη δυναμική επαναφορά του αυτοκινήτου, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν προχώρησε στο επόμενο βήμα.

Σήμερα, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι το S2000 2ης γενιάς θα λανσαριστεί στα τέλη του 2018 και θα βασίζεται σχεδιαστικά στο ηλεκτρικό πρωτότυπο που θα παρουσιάσει η Honda στην έκθεση του Τόκιο. Οι πρώτες ηλεκτρονικά επεξεργασμένες κατασκοπευτικές εικόνες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο μας δείχνουν ένα αρκετά δυναμικό αυτοκίνητο, που σίγουρα θα έκανε τη διαφορά αν έμπαινε στην παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου τώρα, η έκδοση παραγωγής θα χρησιμοποιεί τούρμπο μοτέρ βενζίνης-πιθανόν στα 1,5 λίτρα-που θα συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρες και έτσι η συνολική απόδοση θα ξεπερνά τα 300 άλογα (η κίνηση θα περνά κατά πάσα πιθανότητα και στους 4 τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων). Επίσης, αναμένουμε το νέο S2000 να λανσαριστεί τόσο σε roadster, όσο και σε κουπέ αμάξωμα.

Περισσότερα στοιχεία για το ιαπωνικό μοντέλο θα έχουμε στη διάθεσή μας μέσα στους επόμενους μήνες.