Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έως και 380 άλογα για το SEAT Leon CUPRA

Ελλάδα 11:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έως και 380 άλογα για το SEAT Leon CUPRA

ΝΕΑ

Έως και 380 άλογα για το SEAT Leon CUPRA

ΝΕΑ

Η γνωστή βελτιωτική JE Design παρουσιάζει ένα SEAT Leon CUPRA με πολύ επιθετική εμφάνιση, αύξηση ισχύος που μπορεί να φθάσει έως και τα 380 άλογα, αλλά και επιπλέον αλλαγές σε τροχούς, ανάρτηση και εξάτμιση. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η νέα δημιουργία της JE Design θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Βελτιώσεων του Essen στη Γερμανία από τις 2 μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου, έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό της το νέο εξωτερικό bodykit που τονίζει αισθητά την εμφάνιση του Leon.

Έτσι λοιπόν στο αμάξωμα του SEAT Leon η βελτιωτική εταιρεία έχει προσθέσει νέους «φουσκωμένους» θόλους στους τροχούς, πλαϊνές ποδιές, αλλά και περισσότερο τονισμένους προφυλακτήρες. Το κόστος του bodykit αυτού βρίσκεται στα 4.400 ευρώ. Με επιπλέον 300 ευρώ η JE Design προσθέτει και έναν νέο πίσω διαχύτη σε γυαλιστερό μαύρο, ενώ επιπλέον 1.190 ευρώ κοστίζει η αγωνιστικού τύπου πίσω ρυθμιζόμενη αεροτομή.

Οι αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνονται με τις μαύρες ζάντες των 20 ιντσών που ταιριάζουν απόλυτα στο πεπλατυσμένο αμάξωμα και συνδυάζονται με ελαστικά επιδόσεων της Hankook. Το κόστος είναι 2.400 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Στο πεδίο της ανάρτησης, η JE Design προσφέρει ένα πιο σπορ set-up με νέα αμορτισέρ και ελατήρια, τα οποία μειώνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 20 χιλιοστά. Για αυτούς που θέλουν περισσότερα, υπάρχει διαθέσιμη και η πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση της KW, η οποία μπορεί να μειώσει την απόσταση από το έδαφος έως και κατά 45 χλστ. Στη δεύτερη περίπτωση το κόστος είναι 2.300 ευρώ.

Leon CUPRA JE 640

Σε ό,τι αφορά στην αναβάθμιση του κινητήρα, η βελτιωτική εταιρεία προσφέρει δύο επιλογές για τον 2λιτρο TSI του Leon CUPRA, με την πρώτη να αυξάνει την ισχύ από τους 300 στους 360 ίππους και τη ροπή στα 450 Nm (+70 Nm). Η τελική ταχύτητα αυξάνεται αντίστοιχα στα 265 χλμ./ώρα (κόστος αναβάθμισης 2.100 ευρώ).

Advertisement

Στο δεύτερο επίπεδο αναβάθμισης ο κινητήρας κερδίζει άλλους 20 ίππους φθάνοντας στους 380, ενώ η ροπή αυξάνεται και αυτή στα 470 Nm. Η τελική ταχύτητα αγγίζει πλέον τα 280 χλμ./ώρα ή 285 χλμ./ώρα εάν αρθεί η λειτουργία του ηλεκτρονικού περιοριστή ταχύτητας (κόστος αναβάθμισης 2.300 ευρώ).

Leon CUPRA JE1 640

Advertisement

Η τελική πινελιά της JE Design αφορά στην προσθήκη μιας νέας ανοξείδωτης εξάτμισης με ρυθμιζόμενα κλαπέτα και επιλογή είτε για τετραπλές απολήξεις 80 χιλιοστών, είτε για δύο διπλές οβάλ απολήξεις 140×90 χλστ. ή 160×90 χλστ. Το κόστος είναι 2.380 ευρώ.