Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εντυπωσιακή και πανάκριβη η 100ή Bugatti Chiron

Ελλάδα 21:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εντυπωσιακή και πανάκριβη η 100ή Bugatti Chiron

ΝΕΑ

Εντυπωσιακή και πανάκριβη η 100ή Bugatti Chiron

ΝΕΑ

Την παραγωγή 100 μονάδων έφτασε η εξωτική Bugatti Chiron, συμπληρώνοντας σε ενάμισι χρόνο παραγωγής το 1/5 της προβλεπόμενης κατασκευής της από την γαλλική εταιρεία. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Συνολικά, η Bugatti θα κατασκευάσει μόνο 500 μονάδες της Chiron με ρυθμό 70 αυτοκίνητα ανά έτος. Η τελευταία Chiron αναμένεται να βγει από το εργοστάσιο «L’ Atelier» της εταιρεία στην Αλσατία της Γαλλίας το 2023.

Σε ό,τι αφορά στο 100ο μοντέλο, πρόκειται για παραγγελία ενός πελάτη από τη Μέση Ανατολή, ο οποίος επέλεξε τη Chiron του σε ένα ειδικό σκούρο μπλε carbon αμάξωμα, με ματ φινίρισμα – για πρώτη φορά μάλιστα σε Chiron. Κόκκινες γραμμές καθιστούν ακόμη πιο εντυπωσιακό το γαλλικό υπεραυτοκίνητο, οι  οποίες συνδυάζονται μάλιστα με κόκκινα δέρματα στο εσωτερικό.

Το κόστος της 100ής Chiron είναι 2,85 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τους φόρους, ένα πραγματικά εξωπραγματικό νούμερο για ένα εξωπραγματικό αυτοκίνητο. Θυμίζουμε ότι η Chiron εφοδιάζεται με έναν 8λίτρο W16 κινητήρα βενζίνης με 4 τούρμπο, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ αποδίδει 1.500 άλογα. Οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές, αφού μεταξύ άλλων το 0-100 km/h απαιτεί μόνο 2.4 sec, ενώ το 0-200 km/h σε 6.1 sec.

Advertisement
Advertisement