Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έντομα και ολογράμματα στο μελλοντικό σχεδιασμό της Hyundai

Ελλάδα 13:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έντομα και ολογράμματα στο μελλοντικό σχεδιασμό της Hyundai

ΝΕΑ

Έντομα και ολογράμματα στο μελλοντικό σχεδιασμό της Hyundai

ΝΕΑ

Η Hyundai λέει πως η αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να μάθει πολλά από τα έντομα, ειδικά όταν πρόκειται για το σχεδιασμό αυτοκινήτων. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στο Bloomberg, ο αντιπρόεδρος της Hyundai, Chung Eui-sun, δήλωσε ότι η εταιρεία μελετά τη φύση και πώς μπορεί να επηρεάσει το σχεδιασμό των οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Τα λόγια του συγκεκριμένα ήταν: «Συνεργαζόμαστε με το κέντρο σχεδιασμού για την μελέτη εντόμων, όπως η αεροδυναμική των τέλειων πτήσεων και των δομών τους. Τα δέρματα, οι κεραίες και οι αρθρώσεις είναι θέματα που μελετούμε για την τεχνολογία κινητικότητας. Για παράδειγμα, οι αράχνες έχουν οκτώ μάτια, ενώ τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με περισσότερους από 10 αισθητήρες κάμερας όπως LiDAR και ραντάρ. Υπάρχουν απεριόριστα χαρακτηριστικά γνωρίσματα για να μάθουμε πολύτιμες πληροφορίες από τα έντομα», δήλωσε ο 47χρονος. Ο σχεδιασμός δεν είναι ο μόνος τομέας που επιδιώκει η Hyundai για να εξασφαλίσει ότι θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή αυτής της ταχέως εξελισσόμενης βιομηχανίας. Για παράδειγμα, εξελίσσει τόσο ηλεκτρικά όσο και αυτοκίνητα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, ιδιαίτερα στην Κίνα, όπου βλέπει ένα λαμπρό μέλλον για τις δύο αυτές τεχνολογίες κίνησης.

Hyundai-future-design-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Η Κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί επίσης να ηγηθεί στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας όταν πρόκειται για τεχνολογία ολογραμμάτων, αποκάλυψε ο Chung Eui-sun. «Θα θέλαμε να είμαστε πολύ μπροστά από όλους όσοι έχουν την τεχνολογία ολογραμμάτων. Εργαζόμαστε σε ολογράμματα που μπορούν να προβληθούν μέσα στο αυτοκίνητο σε πίνακες ελέγχου ακόμη και στα καθίσματα των επιβατών. Μπορεί να ελεγχθεί με σύστημα φωνής. Ενώ οδηγείτε, μια γραμματέας ή σύζυγος μπορεί να κάθεται δίπλα σας ως ένα ολόγραμμα».