Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ενάμιση εκατομμύριο μίλια δοκιμών για την I-Pace

Ελλάδα 18:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ενάμιση εκατομμύριο μίλια δοκιμών για την I-Pace

ΝΕΑ

Ενάμιση εκατομμύριο μίλια δοκιμών για την I-Pace

ΝΕΑ

Έτοιμη να περάσει τη γραμμή της παραγωγής είναι πλέον η I-Pace, το ηλεκτρικό SUV της Jaguar που επίσημα θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία την προσεχή Άνοιξη. Μάλιστα, η βρετανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τη μακρά περίοδο εξέλιξής της.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Συνολικά κατασκεύασε 200 πρωτότυπα, τα οποία έκαναν εξαντλητικές δοκιμές σε κάθε άκρη του κόσμου και σε ποικιλία καιρικών συνθηκών. Αυτά κάλυψαν ενάμιση εκατομμύριο μίλια ενώ τα μέρη της I-Pace «έγραψαν» περισσότερες από 11 χιλιάδες ώρες rig testing.

«Μετά από ενάμιση εκατομμύριο μίλια δοκιμών σε κάθε άκρη του κόσμου, η I-Pace είναι έτοιμη να μπει στην παραγωγή ενώ απέδειξε πως μπορεί να καλύψει μεγάλες αποστάσεις με μία μόνο φόρτιση», είπε ο διευθυντής παραγωγής της Jaguar, Ian Hoban.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, στάθηκε σε έναν ακόμα τομέα, που κρίνεται νευραλγικός σε ότι έχει να κάνει με τους «φόβους» του αγοραστικού κοινού σχετικά με ηλεκτρικά οχήματα.

«Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Jaguar θα φορτίζεται και πολύ γρήγορα. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε η φόρτιση από το 0 έως το 80% να επιτυγχάνεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα», είπε ο Hoban, χωρίς όμως να μιλήσει με αριθμούς.

Jaguar-I-Pace-test-a640tall

Advertisement

Οι πλήρεις τεχνικές προδιαγραφές αλλά και οι τιμές απόκτησης της I-Pace, αναμένεται να ανακοινωθούν από τη Jaguar τον προσεχή Μάρτιο.