Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα SCG003 αποκαθηλώνει τις 918 και Huracan (vid)

Ελλάδα 14:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα SCG003 αποκαθηλώνει τις 918 και Huracan (vid)

ΝΕΑ

Ένα SCG003 αποκαθηλώνει τις 918 και Huracan (vid)

ΝΕΑ

Ονομάζεται SCG003, είναι μια δημιουργία της Scuderia Cameron Glickenhaus και είναι το παράγωγο του αγωνιστικού αυτοκινήτου με το ίδιο όνομα. Οι υπάλληλοι της αμερικανικής μάρκας έχουν δημοσιεύσει ένα διαδικτυακό κολάζ video που δείχνει παράλληλα την Porsche 918 Spyder και την Lamborghini Huracan να κονταροχτυπιούνται.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η σύγκριση ταιριάζει με τα τρία βίντεο, αλλά το SCG003 αποτελεί όλα τα λεφτά… Το αγωνιστικό αυτό αυτοκίνητο ζυγίζει αρκετά λιγότερο από τους δυο μονομάχους δρόμου οι οποίοι υπερέχουν τουλάχιστον 200 ίππων σε ισχύ, και μάλιστα το SCG003 χωρίς ενεργή αεροδυναμική.

Τα σλικ ελαστικά του αποδεικνύονται πλεονέκτημα, κατάλληλα κυρίως για την πίστα και πέριξ αυτής, κάτι που δεν συμβαίνει αντίστοιχα με τις Porsche και Lamborghini. Με όλα αυτά, το SCG003 ήταν 17 sec ταχύτερο από την 918 Spyder και 12 sec ταχύτερο από την Huracan.

Advertisement
Advertisement

Με αυτό το σκεπτικό, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι το SCG003 παραγωγής θα αποδειχθεί αρκετά ταχύτερο από τους υπάρχοντες ανταγωνιστές του, κυρίως επειδή θα αποκτήσει πολλά πράγματα που δεν επιτρέπονται στο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Ένα από αυτά τα στοιχεία είναι η παρουσία της ενεργής αεροδυναμικής, μαζί με έναν πιο ισχυρό κινητήρα, αλλά και αρκετά λιγότερο βάρος από αυτούς.

Είναι γεγονός πως η Scuderia Cameron Glickenhaus, χρειάζεται μόνο μια μέρα με καλό εννοείται καιρό αλλά και έναν οδηγό που μπορεί να χειριστεί το όχημα κυριολεκτικά στο όριο, προκειμένου να καταρρίψει άλλο ένα νέο ρεκόρ.