Ένα Nissan Qashqai 2.000 ίππων, το ταχύτερο SUV στον κόσμο | NewsAuto.gr
ΝΕΑ

Ένα Nissan Qashqai 2.000 ίππων, το ταχύτερο SUV στον κόσμο

Η βελτιωτική εταιρία Severn Valley Motorsport κατασκεύασε ένα Nissan Qashqai με κινητήρα από GT-R το οποίο έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας για SUV, φθάνοντας τα 382,7 km/h

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Η  βρετανική εταιρία εξειδικεύεται στην αναβάθμιση των Nissan GT-R. Πριν λίγα χρόνια οι  μηχανικοί της ξεκίνησαν ένα ιδιαίτερο project καθώς τοποθέτησαν τον κινητήρα ενός GT-R σε ένα Qashqai πρώτης γενιάς. Το Qashqai R όπως το ονόμασαν είχε στην αρχική του έκδοση 1.100 ίππους, τιμή άκρως εντυπωσιακή ακόμα και αν μιλούσαμε για ένα supercar.

nissan-qashqai-by-severn-valley-motorsport4567654harpi530

Η εξέλιξή του βέβαια δεν έχει σταματήσει μέχρι σήμερα όπου πλέον με συνεχείς και ακραίες επεμβάσεις στον κινητήρα η απόδοσή του έχει αγγίξει τους 2.000 ίππους. Ο λόγος για αυτό κρύβεται πίσω από τον στόχο της Severn Valley Motorsport να κερδίσει τον τίτλο για το πιο γρήγορο SUV που μέχρι πρόσφατα κατείχε ένα βελτιωμένο Toyota Land Cruiser με 370 km/h. Και λέμε κατείχε γιατί πλέον αυτός ο τίτλος ανήκει στο Qashqai R που στην πρόσφατη διοργάνωση VMax 200 σημείωσε ταχύτητα 382,7 km/h και είναι πλέον και επίσημα το ταχύτερο SUV στον κόσμο.

nissan-qashqai-by-severn-valley-motorsport4567654harp640

Log In or Create an account