Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα καυτό “εργοστασιακό” Volvo C30 με τετρακίνηση!

Ελλάδα 10:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα καυτό “εργοστασιακό” Volvo C30 με τετρακίνηση!

ΝΕΑ

Ένα καυτό “εργοστασιακό” Volvo C30 με τετρακίνηση!

ΝΕΑ

Το Volvo C30, με την ξεχωριστή σχεδίασή του, δεν βγήκε ποτέ από το εργοστάσιο με σύστημα 4κίνησης. Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες του όμως σίγουρα θα ήθελαν να δουν και μια τέτοια έκδοση, όπως αποδεικνύει και η δουλειά που έκανε ο κάτοχος του συγκεκριμένου μαύρου C30. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ο Αμερικανός Travis Morgan συμπεριλαμβάνεται στους χιλιάδες φίλους που έκανε το C30 στα επτά περίπου χρόνια που έμεινε στην παραγωγή. Η σχεδίασή του, που κρατά κάτι παραπάνω από καλά στο πέρασμα του χρόνου, είναι ένας από τους κύριους λόγους που το hatchback της Volvo έχει αναπτύξει το δικό του φανατικό κοινό το ο οποίο πάντα ζητούσε κάτι παραπάνω στο κομμάτι της απόδοσης.

volvo-c30-awd-conversion-i640-1

Ο Morgan λοιπόν έκανε το δικό του τετρακίνητο και όπως μας αναφέρει δεν αντιμετώπισε και μεγάλο πρόβλημα κατά την μετατροπή του αυτοκινήτου. Το πίσω διαφορικό περιοτρισμένης ολίσθησης προέρχεται από την Quaife και ο νέος 6δισκος συμπλέκτης από την Spec, με το S40 να γίνεται επίσης δότης μηχανικών μερών για την 4κίνητη δημιουργία του Αμερικανού: από εκεί προέρχεται και σύστημα Haldex δεύτερης γενιάς που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε ήταν με την μετατροπή των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων του αυτοκινήτου με ένα άλλο Volvo, το XC90 να δίνει τη λύση σε αυτό το κομμάτι.

Advertisement
Advertisement

volvo-c30-awd-conversion-i640-1

Έτσι ο Morgan, με την χρήση κυρίως εργοστασιακών κομματιών, δημιούργησε το δικό του 4κίνητο C30, το οποίο και λειτουργεί απροβλημάτιστα όπως αναφέρει και ο ίδιος.