Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα διαφορετικό Ford F-100 με 415 ίππους

Ελλάδα 17:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα διαφορετικό Ford F-100 με 415 ίππους

ΝΕΑ

Ένα διαφορετικό Ford F-100 με 415 ίππους

ΝΕΑ

Η εταιρία Ringbrothers, γνωστή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για τις μετατροπές restomod, συμμετέχει στην έκθεση SEMA με ένα πολύ ιδιαίτερο Ford F-100 που κρύβει κάτω από το καπό του έναν V8 κινητήρα, 5 λίτρων, με 415 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Σαν βάση για το project της Ringbrothers επιλέχθηκε ένα σκουριασμένο Ford F-100 του 1954. Η μετατροπή ξεκίνησε με την πλήρη αποσυναρμολόγηση του πλαισίου και της καρότσας. Το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 18 εκατοστά ενώ στο πλαίσιο τύπου σκάλας ενσωματώθηκε ένα υποπλαίσιο δανεισμένο από το Ford Crown Victoria κατάλληλα διαμορφωμένο ώστε να συμφωνεί με τις διαστάσεις του F-100.

Ford-F100-1-harpi530

Advertisement
Advertisement

Για το συγκεκριμένο μοντέλο κατασκευάστηκαν φαρδύτερα φτερά, ειδικές πόρτες όπως και χειροποίητες λεπτομέρειες για διάφορα τμήματα του αμαξώματος. Χαρακτηριστικά οπτικά στοιχεία πάντως είναι η αυθεντική γρίλια της εισαγωγής αέρα, οι μεταποιημένοι χρωμιωμένοι προφυλακτήρες, οι μεγάλοι τροχοί 19 και 20 ιντσών εμπρός/πίσω καθώς και τα εξαπίστονα φρένα της Baer.

Η καμπίνα των επιβατών διατηρεί την vintage νότα της χωρίς ωστόσο να λείπουν και σύγχρονες πινελιές όπως το ηχοσύστημα της Kicker και το σύστημα κλιματισμού που πάντως είναι προσαρμοσμένος στην αισθητική της εποχής του αυτοκινήτου.

Ford-F100-1-harpi640

Advertisement

Βέβαια όλα τα παραπάνω συμπληρώνει ο 5λιτρος V8 κινητήρας της Ford που φθάνει τους 415 ίππους και συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων.