Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εμείς όμως, τη θέλουμε την αυτόνομη οδήγηση;

Ελλάδα 2:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εμείς όμως, τη θέλουμε την αυτόνομη οδήγηση;

ΝΕΑ

Εμείς όμως, τη θέλουμε την αυτόνομη οδήγηση;

ΝΕΑ

Η τεχνολογία έχει πάρει το δρόμο της και κινείται με γοργούς ρυθμούς προς την αυτοματοποιημένη και την αυτόνομη οδήγηση. Οι κατασκευαστές δίνουν μάχη επιδιώκοντας να φτάσουν πρώτοι στους σχετικούς στόχους. Όμως εμείς, οι οδηγοί, οι κάτοχοι των αυτοκινήτων, που κινούμαστε στους δρόμους, τι λέμε;

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

H Bosch που αποτελεί πρωτοπόρο σε αυτόν τον τομέα (παρακολουθήσαμε πρόσφατα από κοντά το Bosch Mobility Experience, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα πατώντας εδώ) πραγματοποίησε έρευνα σχετικά. Ας δούμε τι λέει αυτή…

Καταρχάς αφορά έξι χώρες: Βραζιλία, Κίνα, Γερμανία, Γαλλία, Ιαπωνία και Η.Π.Α.. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εξέφρασε την προτίμηση της προς τα αυτόματα οχήματα όσον αφορά τη διάνυση μεγάλων αποστάσεων (67%) και τη πραγματοποίηση ταξιδιών αναψυχής (61%).

Advertisement
Advertisement

Bosch-infographic-automated-driving-c640

Εξίσου η πλειοψηφία των οδηγών, αναμένει πως η αυτοματοποιημένη οδήγηση θα προσδώσει μεγαλύτερη ευκολία (68%) και ασφάλεια (60%) σε πολλές καθημερινές καταστάσεις όπως: η διαδικασία της στάθμευσης (65%), η αναζήτηση χώρου στάθμευσης στο κέντρο της πόλης (60%) και η άνευ στρες πλοήγηση σε καταστάσεις κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Bosch-infographic-automated-driving-a640tall

Advertisement

Επιπλέον στο ερώτημα για το που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ο χρόνος που εξοικονομείται μέσω της αυτόνομης οδήγησης, το μεγαλύτερο ποσοστό (63%) απάντησε, απολαμβάνοντας τη διαδρομή ενώ μια ελαφρώς μικρότερη μερίδα οδηγών (61%) απάντησε, συνομιλώντας με τους επιβάτες. Οι επιλογές που προσφέρει η αυτοματοποιημένη οδήγηση καθιστούν τα αυτοκίνητα πιο ελκυστικά για πολλούς καταναλωτές. Ειδικά για τους άνδρες οδηγούς οι νέες τεχνολογίες αποτελούν σημαντικό κριτήριο αγοράς (52%).

Bosch-infographic-automated-driving-b640

Advertisement

Για την έρευνα σχετικά με την αυτοματοποιημένη οδήγηση, η Bosch ζήτησε περίπου 6.000 άδειες οδήγησης σε έξι χώρες. Σε κάθε χώρα συμμετείχαν 1.000 άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Οι συμμετέχοντες επιλέχθηκαν βάσει κριτηρίων που ορίστηκαν από την Bosch και τη Lightspeed Research.

Δείτε στο video που ακολουθεί μία επίδειξη αυτοματοποιημένου παρκαρίσματος, όπως τη βιώσαμε στην πίστα δοκιμών της Bosch στο Μπόξμπεργκ της Γερμανίας.

Advertisement