Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Ελληνοσουηδικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Προεδρία

Ελλάδα 15:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Ελληνοσουηδικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Προεδρία

ΝΕΑ

To Ελληνοσουηδικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Προεδρία

ΝΕΑ

Σύμφωνα με το καταστατικό, την Προεδρία της Ένωσης αναλαμβάνει ανά έξι μήνες ένα από τα έξι διμερή.  Στο Α’ εξάμηνο του 2017, την Προεδρία αναλαμβάνει το Ελληνοσουηδικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Advertisement
Advertisement


Πάγια επιδίωξη της Ένωσης Ελληνοευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων είναι η βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος που επικρατεί στη χώρα μας με την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών, που θα συμβάλουν στην διαμόρφωση των κατάλληλων προϋποθέσεων για έξοδο από την χρόνια ύφεση. Στον χαιρετισμό της η Πρέσβης της Σουηδίας κα Charlotte Wrangberg μεταξύ άλλων δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την ανάληψη της Προεδρίας της Ένωσης Ελληνοευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων από το Ελληνοσουηδικό Εμπορικό Επιμελητήριο.  Εύχομαι στο Ελληνοσουηδικό και στα υπόλοιπα διμερή επιμελητήρια κάθε επιτυχία στο έργο τους!».

O Πρόεδρος του Ελληνοσουηδικού Επιμελητηρίου, κ. Ιωάννης Δ. Σαρακάκης, αναφέρθηκε στην ομιλία του στην μακρά ιστορία των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Σουηδίας. Το 2015 η χώρα μας πραγματοποίησε εισαγωγές €265 εκατ. και εξαγωγές €173 εκατ. Υπενθύμισε επίσης ότι το 2016 σχεδόν 1 εκατ. Σουηδοί τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα  αξιοποιώντας τις απευθείας αεροπορικές συνδέσεις με τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Οι επισκέπτες αυτοί αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας καθώς απολαμβάνουν κάθε χρόνο τους φυσικούς πολιτιστικούς και γαστρονομικούς πόρους που συνθέτουν το τουριστικό μας προϊόν καθώς και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρουν οι ξενοδοχειακές μονάδες. Η Σουηδία επίσης μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της καινοτομίας και της νέας επιχειρηματικότητας στην χώρα μας.

Σε σχέση με τον προγραμματισμό τον δράσεων για το Α’ εξάμηνο του 2017 ο κ. Σαρακάκης ανέφερε πως «η Ένωσης Ελληνοευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων πρέπει τώρα, στη δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, να αναπτύξει περαιτέρω τους δεσμούς μεταξύ των μελών της  αλλά και να ενισχύσει τη συνεργασία με άλλους αξιόπιστους φορείς με στόχο την προώθηση εστιασμένων θεσμικών παρεμβάσεων για τη συστηματική αποκαθήλωση των διαρθρωτικών εμποδίων που δυσχεραίνουν την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και απομακρύνουν τις ξένες επενδύσεις από τη χώρα μας».

Advertisement
Advertisement