Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ελληνικής καταγωγής ο νέος Πρόεδρος της Lada

Ελλάδα 10:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ελληνικής καταγωγής ο νέος Πρόεδρος της Lada

ΝΕΑ

Ελληνικής καταγωγής ο νέος Πρόεδρος της Lada

ΝΕΑ

Από την 1η Ιουνίου η Avtovaz, ιδιοκτήτρια της Lada, διαθέτει έναν νέο Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον Γάλλο Υβ Καρακατσάνη, ο οποίος με βάση και το επώνυμό του φαίνεται ότι έχει ελληνικές ρίζες. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Ο κ. Καρακατσάνης θα αντικαταστήσει στα ηνία της ρώσικης μάρκας που ανήκει στον όμιλο Renault-Nissan-Mitsubishi τον Nicolas Maure, ο οποίος παραμένει Αντιπρόεδρος του Renault Group και παράλληλα, Πρόεδρος για την Ευρασιατική ζώνη του γαλλικού ομίλου.

Μέχρι πρότινος ο κ. Καρακατσάνης (ή Caracatzanis όπως ονομάζεται στα γαλλικά) είχε διατελέσει για τα τελευταία 2 χρόνια Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dacia και παράλληλα, επικεφαλής της Renault στη Ρουμανία.

Γεννημένος το 1964 στη Μασσαλία της Γαλλίας, ο κ. Καρακατσάνης ξεκίνησε την καριέρα του στη Bossard Consultans και την Hewlett Packard. Το 1992 εντάχθηκε στην Renault στην οποία κατέλαβε μέχρι και το 2010 διάφορες θέσεις. Το 2010 έγινε Αντιπρόεδρος του Ομίλου Renault για την Ευρασιατική ζώνη, Υπεύθυνος για την παραγωγή και τους προμηθευτές, ενώ από τον Απρίλιο του 2016 ήταν επικεφαλής της Dacia.

Advertisement
Advertisement

Πλέον, με τον κ. Καρακατσάνη στο τιμόνι, η Lada φιλοδοξεί να επαναλάβει την επιτυχία της Dacia και να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη παρουσία και στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

Caracatzanis2