Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To εκρηκτικό Hennessey Venom F5 στην Έκθεση Γενεύης

Ελλάδα 11:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To εκρηκτικό Hennessey Venom F5 στην Έκθεση Γενεύης

ΝΕΑ

To εκρηκτικό Hennessey Venom F5 στην Έκθεση Γενεύης

ΝΕΑ

Η αμερικάνικη φίρμα Hennessey δημιούργησε το Venom F5 έχοντας στόχο να κατασκευάσει το πιο γρήγορο αυτοκίνητο στον πλανήτη. Και τα κατάφερε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, ενώ δίνει για πρώτη φορά την ευκαιρία και στους Ευρωπαίους λάτρεις των hypercars να το θαυμάσουν από κοντά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Διαβάζοντας τα νούμερα των επιδόσεων είναι εύκολο να πάθει κανείς vertigo. Και αυτό γιατί το αμερικάνικο μοντέλο  χρειάζεται 10 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση τα 200 km/h, λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα για τη διαδικασία του 0-400-0 ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 482 km/h. Για τις παραπάνω επιδόσεις βασικός θύτης είναι ο αλουμινένιος bi-turbo V8 κινητήρας των 7,4 λίτρων, που αποδίδει εξωπραγματικές τιμές σε ισχύ και ροπή (1.600 ίπποι και 179,6 kgm), ενώ η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω του 7τάχυτου ημι-αυτόματου κιβωτίου.

hennessey-venom-f5 (2)-chariatis-530

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το carbon τιμόνι, με λεπτομέρειες από alcantara, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και βέβαια τα bucket καθίσματα, κατασκευασμένα και αυτά από ανθρακονήματα. Το παραπάνω σύνθετο υλικό έχει χρησιμοποιηθεί και για την κατασκευή των πρωτότυπης σχεδίασης αεραγωγών, ενώ  από τον εξοπλισμό δεν θα μπορούσε να λείπει η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων.

Advertisement

hennessey-venom-f5 (1)-chariatis-640

Η Hennessey θα κατασκευάσει μόλις 24 μοντέλα του Venom F5, με την τιμή του να φτάνει σχεδόν τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να στείλουν ηλεκτρονικώς το αίτημά τους ή να παραστούν στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης για να το δουν από κοντά και να συναντήσουν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και ιδρυτή της φίρμας, Τζον Χενεσί.

Advertisement