Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εκδόσεις Μ για κάθε μοντέλο της BMW

Ελλάδα 15:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εκδόσεις Μ για κάθε μοντέλο της BMW

ΝΕΑ

Εκδόσεις Μ για κάθε μοντέλο της BMW

ΝΕΑ

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της η BMW φανέρωσε τα σχέδιά της για την παρουσίαση 25 ηλεκτροποιημένων μοντέλων έως το 2025 σημειώνοντας πως μεγάλο μέρος αυτών των σχεδίων περιλαμβάνει τα μοντέλα Μ.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Σύμφωνα με πηγές του αγγλικού περιοδικού Autocar η BMW προετοιμάζεται για έναν καταιγισμό μοντέλων M και Μ Performance τα επόμενα χρόνια. Η Μ8 θα αποκαλυφθεί την επόμενη χρονιά ενώ το 2019 στην έκθεση της Φρανκφούρτης αναμένεται η παρουσίαση της νέας Μ3. Ο επικεφαλής της BMW M, Frank van Meel σημειώνει «Η Μ3 είναι ίσως το πιο καθοριστικό μοντέλο για την BMW M. Δεν ήταν το πρώτο αυτοκίνητο Μ όμως μέχρι σήμερα είναι αυτό που έχει συνδεθεί πιο στενά με την σήμα και την παράδοσή μας».

BMW M8

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες αναφορές θέλουν την νέα Μ3 να βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR στην οποία γίνεται εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και κράματος χάλυβα υψηλής αντοχής ενώ θεωρείται πολύ πιθανή η υιοθέτηση και αρκετών τμημάτων από ανθρακόνημα προκειμένου το βάρος να κρατηθεί κάτω από αυτό της σημερινής ελαφρωμένης M3 CS.

Οι πιθανότητες για ένα υβριδικό σύστημα ισχύος είναι προς το παρόν αρκετά περιορισμένες με το πιο πιθανό σενάριο να αφορά την χρήση ενός εξακύλινδρου twin-turbo κινητήρα 3.0 λίτρων με περίπου 465 ίππους. Αντίστοιχα απίθανη είναι η υιοθέτηση τετρακίνησης καθώς αυτή η επιλογή αυξάνει σημαντικά το βάρος.

Εκτός από την Μ3 αναμένονται εκδόσεις Μ για τις Χ3, Χ4 και την Ζ4 καθώς και μοντέλα Μ Performance για τις σειρές 3 και 4 καθώς και για τις Χ2 και Χ7.

Advertisement

BMW M8