Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε σε βίντεο τη νέα BMW M5

Ελλάδα 14:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε σε βίντεο τη νέα BMW M5

ΝΕΑ

Δείτε σε βίντεο τη νέα BMW M5

ΝΕΑ

Mε τετρακίνηση xDrive και απόδοση 600 ίππων, η νέα M5 είναι το ισχυρότερο σεντάν που έφτιαξε ποτέ η BMW.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Για την κίνηση του γερμανικού πολυτελούς μοντέλου φροντίζει ένας 4,4 λίτρων V8 biturbo κινητήρας της BMW, ο οποίος αποδίδει 600 άλογα ισχύος στις 5.600-6.700 σ.α.λ. και 750 Nm ροπής διαθέσιμα μόλις από τις 1.800 σ.α.λ. Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται με ένα 8τάχυτο M Steptronic αυτόματο κιβώτιο (με mode Efficient, Sport και Sport Plus), ώστε μαζί και με την τετρακίνηση M xDrive να προσφέρει καταιγιστικές επιδόσεις: Έτσι, το 0-100 Km/h θέλει μόνο 3,4 sec, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h (305 km/h με το πακέτο M Driver που αφαιρεί τον περιοριστή).

H BMW προσφέρει στη M5 3 διαφορετικά set-up για το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης (DSC on, M Dynamic mode, DSC off), αλλά και 3 για την τετρακίνηση (4WD, 4WD Sport, 2WD), κάτι που σημαίνει ότι με το DSC off και επιλεγμένο το 2WD (πισωκίνηση), ο οδηγός μπορεί να απολαύσει άφθονη πλαγιολίσθηση. Αρκετή δουλειά έχει γίνει και στην ανάρτηση, από ειδικούς της BMW και οδηγούς αγώνων, ώστε να συνδυαστεί απόλυτη πρόσφυση στην καθημερινή χρήση και δυναμισμός στην πίστα. Υπάρχουν και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ με M ρύθμιση και επιλογές Comfort, Sport και Sport Plus, αλλά και M υποβοήθηση τιμονιού.

Advertisement
Advertisement

Η BMW θα ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για τη νέα M5 το Σεπτέμβριο, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται για την άνοιξη του 2018. Θα υπάρχει και η έκδοση M5 First Edition των φωτογραφιών μας βαμμένη σε ένα ειδικό κόκκινο χρώμα, η οποία θα παραχθεί σε μόνο 400 μονάδες.

 

Advertisement

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το πρώτο επίσημο βίντεο της νέας BMW M5

Advertisement