Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Δείτε πως η BMW M8 GTE κάνει τη νύχτα μέρα (video)

Ελλάδα 17:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε πως η BMW M8 GTE κάνει τη νύχτα μέρα (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Δείτε πως η BMW M8 GTE κάνει τη νύχτα μέρα (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Λέμε συχνά πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες χρησιμοποιούν τους αγώνες ως πεδίο δοκιμών τεχνολογικών λύσεων με ύστερα χρησιμοποιούν στα επιβατικά μοντέλα. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση της BMW M8 GTE την οποία “γνωρίσαμε” στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο λόγος για την αγωνιστική εκδοχή της 8-Series (διαβάστε τα πάντα για αυτή πατώντας εδώ) που φέτος θα μάχεται στις πίστες του κόσμου σε αγώνες αντοχής. Αγώνες που συνήθως διαδραματίζονται και νύχτα. Αγώνες όπου ο σωστός φωτισμός μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στη νίκη και την ήττα.

Το βίντεο που σας παραθέτουμε αφορά ακριβώς αυτόν τον τομέα, τα φωτιστικά σώματα που χρησιμοποιεί το βαυαρικό αγωνιστικό μοντέλο. Για αυτά μας μιλούν ο εργοστασιακός οδηγός της BMW, Alexander Sims, o επικεφαλής του προγράμματος της M8 GTE, Richard Bichler αλλά και ο σχεδιαστής του BMW Group, Michael Scully.

Advertisement
Advertisement

Μπορούμε να δούμε τη μεθοδολογία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις, αρχικά με δουλειά στους προσομοιωτές, μετά με τον σχεδιασμό και τέλος τη δημιουργία μέσω τεχνολογίας 3D Printing. Με το αποτέλεσμα να πρέπει να έχει άριστη απόδοση στην πίστα αλλά όπως τονίζεται, να μη διαφοροποιείται από την «υπογραφή» της μάρκας.

Περισσότερα πατώντας play!