Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δίπλωμα οδήγησης και για γυναίκες στη Σαουδική Αραβία

Ελλάδα 2:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δίπλωμα οδήγησης και για γυναίκες στη Σαουδική Αραβία

ΝΕΑ

Δίπλωμα οδήγησης και για γυναίκες στη Σαουδική Αραβία

ΝΕΑ

Από τις 24 του επόμενου μήνα οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία θα έχουν πλέον το δικαίωμα να οδηγούν αυτοκίνητα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των αρχών της χώρας. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η ανακοίνωση έγινε από τον Διευθυντή του Γενικού Τμήματος Τροχαίας, Mohammed Bassami, την Τρίτη, επικυρώνοντας την απόφαση των αρχών της χώρας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, όλες οι γυναίκες άνω των 18 ετών θα έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης, μέσω των ειδικών για γυναίκες σχολών οδήγησης που ξεκινούν τη λειτουργία τους σε πέντε πόλεις της χώρας.

Οι γυναίκες κάτοικοι της Σαουδικής Αραβίας που έχουν αποκτήσει δίπλωμα οδήγησης σε κάποια άλλη χώρα θα έχουν επίσης το δικαίωμα να αποκτήσουν και τοπικό δίπλωμα οδήγησης, μέσω ξεχωριστής διαδικασίας.

Advertisement
Advertisement

Η άρση της απαγόρευσης του δικαιώματος της οδήγησης στις γυναίκες θεωρείται μια μεγάλη νίκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα, ιδίως από τη στιγμή που η Σαουδική Αραβία ήταν η μοναδική χώρα στον κόσμο που απαγορευόταν να οδηγούν οι γυναίκες.

Ο 32χρονος φιλόδοξος Πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Mohammed Bin Salman έχει ως στόχο μέσω του σχεδίου αναμόρφωσης Vision 2030 να παραχωρήσει περαιτέρω δικαιώματα στις γυναίκες σε μια χώρα παγκοσμίως γνωστή για τις απαγορεύσεις της. Ανάμεσα στις επιδιώξεις του περιλαμβάνεται και η αύξηση του ποσοστού του γυναικείου εργατικού δυναμικού, από το 22% σήμερα στο 35% σε λίγα χρόνια.