Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Διπλή επίθεση από τη MINI στο Ράλι Ντακάρ

Ελλάδα 9:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διπλή επίθεση από τη MINI στο Ράλι Ντακάρ

ΑΓΩΝΕΣ

Διπλή επίθεση από τη MINI στο Ράλι Ντακάρ

ΑΓΩΝΕΣ

Η MINI αποκάλυψε όχι ένα, αλλά δύο αγωνιστικά μοντέλα με τα οποία θα στοχεύσει στη νίκη του Ράλι Ντακάρ της καινούργιας χρονιάς, ύστερα από 3 χρόνια από την τελευταία της επικράτηση στον πιο δύσκολο αγώνα στον κόσμο. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Για πρώτη φορά λοιπόν η βρετανική φίρμα θα έχει διπλή αυτοκινητική εκπροσώπηση στο Ράλι Ντακάρ –με συνολικά 7 διαφορετικά πληρώματα– με το πρώτο εκ των δύο αγωνιστικών μοντέλων να είναι το νέο MINI John Cooper Works Buggy. Το αυτοκίνητο έχει χτιστεί πάνω σε ένα σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο και φέρει ελαφρύ αμάξωμα φτιαγμένο από CFRP (πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα) και κέβλαρ.

Για την κίνησή του το νέο Buggy της MINI διαθέτει έναν 3λιτρο 6κύλινδρο diesel κινητήρα που αποδίδει 340 ίππους ισχύος και 800 Nm ροπής, ο οποίος στέλνει τη δύναμή του στους πίσω τροχούς του αγωνιστικού αυτοκινήτου. Ήδη η MINI έχει πραγματοποιήσει πολλές δοκιμές με το αυτοκίνητο και σε εδάφη τα οποία προσομοιώνουν αυτά του Ντακάρ, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Advertisement
Advertisement

Εκτός όμως από το John Cooper Works Buggy, η βρετανική εταιρεία θα συμμετάσχει στο Ράλι Ντακάρ το 2018 και με την εξελιγμένη εκδοχή του MINI John Cooper Works Rally. Το αγωνιστικό αυτό βασίζεται στο περσινό μοντέλο όμως φέρει μια σειρά από βελτιώσεις καθώς και το ίδιο μοτέρ με το Buggy.

MINI DAKAR 640 (1)

Η MINI θα πάρει μέρος με 7 συνολικά πληρώματα στο Ράλι Ντακάρ του 2018 (3 με το JCW Buggy και 4 με το JCW Rally), έχοντας ως στόχο να επιστρέψει στις επιτυχίες της περιόδου 2012-2015. Απέναντί της θα βρει την νικήτρια του 2016 και 2017 Peugeot, η οποία θα συμμετάσχει για τελευταία φορά το 2018 στον αγώνα.

Advertisement

MINI-Dakar-640