Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν πήρε ούτε ένα αστέρι στις δοκιμές πρόσκρουσης! (vid)

Ελλάδα 21:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν πήρε ούτε ένα αστέρι στις δοκιμές πρόσκρουσης! (vid)

ΝΕΑ

Δεν πήρε ούτε ένα αστέρι στις δοκιμές πρόσκρουσης! (vid)

ΝΕΑ

Την άμεση απόσυρση του Datsun GΟ από την αγορά της Ινδίας ζητά ο Global NCAP. Ο παγκόσμιος οργανισμός ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης του οικονομικού αυτοκινήτου, το οποίο απέτυχε πλήρως και δεν εξασφάλισε ούτε ένα αστέρι. Το Datsun GO δεν φέρει αερόσακους, με αποτέλεσμα το κεφάλι του οδηγού να χτυπήσει στο τιμόνι και το ταμπλό.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ο κλωβός ασφαλείας κατέρρευσε εντελώς, οπότε ακόμη και αν υπήρχαν αερόσακοι η παρουσία τους δεν θα προσέφερε ιδιαίτερη προστασία. Οι δυνάμεις που δέχτηκαν τα ανδρείκελα κατά την πρόσκρουση με ταχύτητα 64 km/h αντιστοιχούν σε σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο. Συγκεκριμένα, στην προστασία ενηλίκων επιβατών το Datsun GO βαθμολογήθηκε με 0 με άριστα το 17, ενώ σε αυτή των παιδιών με 15,06 με άριστα το 49.

Ο Πρόεδρος του Global NCAP, Max Mosley, με επιστολή του προς τον ομόλογό του στον όμιλο Renault-Nissan (η Datsun είναι θυγατρική της δεύτερης), Carlos Ghosn, ζητά την άμεση απόσυρση του αυτοκινήτου από την Ινδία και τις άλλες αγορές (όπως η Ινδονησία), έως ότου επανασχεδιαστεί ο κλωβός ασφαλείας.

Advertisement
Advertisement

Στόχος της Datsun με το 5θυρο σουπερμίνι GO (έχει μήκος 3,78 m) είναι να… κλέψει πωλήσεις από τα μηχανάκια και τα τρίκυκλα που αποτελούν τα μεταφορικό μέσο αρκετών οικογενειών. Τα αποτελέσματα των δοκιμών δείχνουν πάντως ότι σε αρκετές χώρες η παθητική ασφάλεια που προσφέρουν τα αυτοκίνητα στους επιβάτες είναι μόνο… ψυχολογική και καθόλου ουσιαστική.