Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεύτερο hypercar από την Rimac (+vid)

Ελλάδα 18:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεύτερο hypercar από την Rimac (+vid)

ΝΕΑ

Δεύτερο hypercar από την Rimac (+vid)

ΝΕΑ

Το αναμενόμενο Rimac Concept Two θα είναι πιο άνετο, πιο γρήγορο και φυσικά ακριβότερο από το Concept One ενώ θα διαθέτει και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Γενεύη αναμένεται να έχει δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, που σημαίνει πως θα μπορεί να κινείται εντελώς μόνο του χωρίς καμία επέμβαση από τον οδηγό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι στόχοι της εταιρίας άλλαξαν μετά την παρουσίαση του Tesla Roadster προκειμένου το νέο Rimac να προσφέρει ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Rimac-Concept-One-254645343541234harpi530

Η εταιρία από την Κροατία σημειώνει πως το νέο της μοντέλο θα είναι αναβαθμισμένο σε απόδοση, επιδόσεις αλλά και πιο πολυτελές και άνετο. Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η δήλωση από υψηλόβαθμα στελέχη πως το νέο τους αυτοκίνητο θα αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού στην κατηγορία. Το τελικό όνομα του μοντέλου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ενώ θεωρείται σίγουρο πως θα είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από το Concept One αλλά θα παραμείνει αυστηρά διθέσιο.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα δεν έχει γίνει λόγος για τις τιμές των επιδόσεων όμως σίγουρα θα είναι ταχύτερο από το Concept One των 1224 ίππων με την επιτάχυνση 0-100 km/h των 2,5’’ ενώ θα ξεπερνά και την αυτονομία των 320 χιλιομέτρων.

Rimac-Concept-One-254645343541234harpi640

Η παραγωγή του νέου μοντέλου προβλέπεται να φθάσει τις 100 μονάδες εκ των οποίων οι πρώτες 20 θα πωληθούν μέσα στον πρώτο χρόνο.