Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Corbellati Missile: Στη Γενεύη με 1.800 ίππους…

Ελλάδα 0:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Corbellati Missile: Στη Γενεύη με 1.800 ίππους…

ΝΕΑ

Corbellati Missile: Στη Γενεύη με 1.800 ίππους…

ΝΕΑ

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης δεν θα είχε τόση διαδεδομένη αίγλη ανά τον πλανήτη εάν δεν υιοθετούσε κάθε φορά κάποια νέα ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία να υπόσχεται μάλιστα ένα νέο και εντυπωσιακό supercar. Ε, λοιπόν φέτος είναι η σειρά της Corbellati.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ένας V8 twin-turbo 9,0 λίτρων, με μπλοκ από κράμα αλουμινίου, τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο και τέσσερις εκκεντροφόρους επικεφαλής. Μάλιστα… Στοχεύει σε απόδοση 1.800 ίππων (όλοι διοχετεύονται στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων έξι σχέσεων) και (ευτυχώς) υπάρχει ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Με τη δύναμη αυτή σε ένα πλαίσιο από ανθρακονήματα, η Corbellati θέλει να υπερβεί σε μέγιστη ταχύτητα τα 500 km/h. Η ενεργητική ανάρτηση και τα κεραμικά φρένα έχουν ως στόχο τον απόλυτο έλεγχο. Η ταχύτητα αυτή θα είναι σημαντικά ταχύτερη από τα Hennessey Venom GT και Koenigsegg Agera RS που έχουν προγραμματιστεί να προσεγγίζουν τα 435 km/h. Ο Will Corbellati θα αποδείξει την αποστολή του; Έχουμε τις αμφιβολίες μας, αλλά η διαπίστωση δεν θα είναι απλή υπόθεση.

Advertisement
Advertisement

Corbellati-missile-tsiro-640

Υπάρχουν μόνο λίγες θέσεις στον κόσμο με αδιάκοπες, πλακόστρωτες ευθείες αρκετά μεγάλες για να επιχειρηθούν τέτοιες ταχύτητες. Η Bugatti χρησιμοποίησε το δοκιμαστικό κομμάτι Ehra-Lessien της VW Group. Η Hennesei πήγε στο διάδρομο του Κένεντι στο διαστημικό κέντρο. Για το Corbellati δεν έχουμε ακούσει.

Advertisement

Ποιος ξέρει που θα προσπαθήσει να υποστηρίξει την απαιτητική προσπάθειά του. Ίσως η Porsche να τις νοικιάσει κάποτε την πίστα της (Nardo Ring) στη Νότια Ιταλία. Αλλά μάλλον το προχωρήσαμε πολύ…