Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χρώματα που «κρατούν» τιμή

Ελλάδα 18:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χρώματα που «κρατούν» τιμή

ΝΕΑ

Χρώματα που «κρατούν» τιμή

ΝΕΑ

Μια μελέτη που διεξήχθη από το iSeeCars και αφορούσε 2,1 εκατομμύρια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, απέδειξε πως το χρώμα παίζει ρόλο στη διαμόρφωση της μεταπωλητικής αξίας του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

 

Advertisement
Advertisement

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αν μη τι άλλο, ενδιαφέροντα. Με δεδομένο το ότι η μείωση της αξίας ενός καινούργιου αυτοκινήτου είναι της τάξεως του 33,1% κατά μέσο όρο μετά από 3 χρόνια χρήσης, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, τα κίτρινα εμφανίζουν μικρότερη μείωση κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Σε αντίθεση με τα χρυσαφί αυτοκίνητα, που η ανάλογη μείωση της αξίας τους στο ίδιο χρονικό διάστημα φτάνει το 37,1%. Σύμφωνα με την έρευνα, τα πράσινα και τα πορτοκαλί αυτοκίνητα έχουν την ίδια καλή εικόνα στη διατήρηση της αξίας τους. Είναι μεν σπάνια και δεν συναντώνται συχνά αλλά έχουν καλή εικόνα στη διατήρηση της τιμής του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Ενδιαφέρον έχει και ο μέσος χρόνος για τη μεταπώληση ενός αυτοκινήτου ανάλογα με το χρώμα του αμαξώματός του, με τα κίτρινα να εμφανίζουν 41,5 ημέρες παραμονής στις εκθέσεις ή στις αγγελίες, ενώ ο μέσος όρος στο σύνολο των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι 36,5 ημέρες.