Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

CAR POINT: Ευκολία, ταχύτητα και αξιοπιστία στην αποκατάσταση των ζημιών αυτοκινήτου

Ελλάδα 11:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

CAR POINT: Ευκολία, ταχύτητα και αξιοπιστία στην αποκατάσταση των ζημιών αυτοκινήτου

ΝΕΑ

CAR POINT: Ευκολία, ταχύτητα και αξιοπιστία στην αποκατάσταση των ζημιών αυτοκινήτου

ΝΕΑ

Χωρίς καμία αμφιβολία οι διαδικασίες που ακολουθούν μετά από ένα τροχαίο ατύχημα αποτελούν μεγάλο πονοκέφαλο για τον καθένα από μας. Καταγραφή συμβάντος, αποκατάσταση ζημιάς & έξοδα μετακίνησης, είναι ορισμένα από τα πολλά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εμπλεκόμενοι.

Advertisement
Advertisement

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ (kf@newsauto.gr)

Αλήθεια, είναι εφικτό, μετά από ένα τροχαίο ατύχημα, να αφήσεις όλες τις διαδικασίες πάνω στην ασφαλιστική σου εταιρεία και μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης να έχεις δωρεάν όχημα αντικατάστασης; Η απάντηση είναι θετική. Επισκεφτήκαμε πρόσφατα το CAR POINT της  Interamerican και καταγράψαμε τον τρόπο εξυπηρέτησης σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος. Ας δούμε αναλυτικά τι ισχύει για τη συγκεκριμένη υπηρεσία.


Advertisement
Advertisement

Τι προσφέρουν τα σημεία CAR POINT της Interamerican
Η Interamerican διαθέτει 4 σημεία CAR POINT στην Αθήνα και 5 σταθμούς στην περιφέρεια της χώρας (δείτε εδώ σχετικά). Πρόκειται για κάθετες μονάδες που εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους της Interamerican και της Anytime σε όλα τα στάδια του εκάστοτε συμβάντος (από την εκτίμηση της ζημιάς, το διακανονισμό, την αποζημίωση, μέχρι την επισκευή του αυτοκινήτου και την παροχή αυτοκίνητου αντικατάστασης).

Η συγκέντρωση των υπηρεσιών σε ένα σημείο λειτουργεί πολύ θετικά και είναι ιδιαίτερα εξυπηρετική για τον πελάτη, που αποφεύγει ταλαιπωρία και κόστος.

Στις μονάδες αυτές αποζημιώνεστε επιτόπου για ποσά έως 300 ευρώ, ενώ για μεγαλύτερα ποσά η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα σε 48 ώρες από τη στιγμή που θα καταθέσετε τα δικαιολογητικά. Όλες περιλαμβάνουν συνεργείο υψηλών προδιαγραφών, όπου μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας για την αποκατάσταση της ζημιάς και να το παραλάβετε επισκευασμένο και ελεγμένο.

Advertisement

_MG_3075

Το δικό μας ρεπορτάζ
Για να δούμε τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας, επισκεφτήκαμε την κάθετη μονάδα της Interamerican στην Αθήνα, στη Λ. Αθηνών 161. Πρόκειται για ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, τις μεγαλύτερες που διαθέτει η εταιρεία σε όλη την Ελλάδα, όπου εξυπηρετούνται σε ετήσια βάση 3.600 επισκευές.

Advertisement

Ο πελάτης καταφθάνει στο σημείο και το όχημά του εξετάζεται απευθείας από τον πραγματογνώμονα, χωρίς να χρειάζεται ραντεβού. Οι άνθρωποι του Car Point ελέγχουν αν η ζημιά καλύπτεται, αναλαμβάνουν τη συμπλήρωση του φακέλου αλλά και την άμεση εξυπηρέτηση του ενδιαφερόμενου. Η όλη διαδικασία διαρκεί ελάχιστα και στην περίπτωση που ο πελάτης επιθυμεί την επισκευή του αυτοκινήτου του, αφήνει το αυτοκίνητο στο συνεργείο που βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Σε αυτή την περίπτωση, στο Car Point θα παραλάβει αυτοκίνητο αντικατάστασης, έτσι δεν χρειάζεται να επιβαρυνθεί κάποιος με έξοδα μετακίνησης-ενοικίασης.

Για να επισκευαστεί ένα αυτοκίνητο, δηλαδή για την διαδικασία «Key to Key» χρειάζονται περίπου 3,5 μέρες.  Δίνεται εγγύηση εφ’ όρου ζωής για τη φανοποιία εφόσον δεν μεταβιβαστεί το αυτοκίνητο και δεν αλλάξει ο κάτοχός του και εγγύηση 1 χρόνο για τα μηχανικά μέρη.

Μας άφησε θετικές εντυπώσεις η άρτια δομή του χώρου επισκευής με τα σύγχρονα μηχανήματα και τους πλήρως εκπαιδευμένους τεχνικούς.

Advertisement

Η τεχνική αρτιότητα του συνεργείου

Στο χώρο του CAR POINT λειτουργεί σύγχρονο συνεργείο, 2.300 τ.μ., με 40 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό και τεχνικούς για την άμεση και υπεύθυνη επισκευή των ζημιών του οχήματός σας, μετά από ατύχημα. Το συνεργείο, εξοπλισμένο με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, είναι ένα πρότυπο φανοποιείο, που ανταποκρίνεται στις αυστηρότερες προδιαγραφές. Εκεί γίνεται μηχανολογικός έλεγχος και εκτελούνται όλες οι επισκευές που χρειάζονται μετά από ένα ατύχημα. Διαθέτει:

7 καλίμπρες

2 οικολογικούς φούρνους

9 θέσεις προετοιμασίας βαφής

Μηχάνημα ελέγχου βλαβών

Τμήμα αλλαγής ελαστικών και ζυγοστάθμισης

Ευθυγράμμιση

 

Ποιοι μπορούν να επισκευάσουν το αυτοκίνητό τους στο CAR POINT

Εφόσον σας έχετε ασφάλεια αυτοκινήτου INTERAMERICAN ή Anytime, μπορείτε να επισκευάσετε το αυτοκίνητό σας στο συνεργείο στο CAR POINT χωρίς εκταμίευση χρημάτων, πέρα από το ποσό της απαλλαγής που προβλέπεται από το συμβόλαιό σας, στις παρακάτω περιπτώσεις:

  1. Αν το αυτοκίνητό σας έχει υποστεί ζημιές σε ατύχημα

α) χωρίς δική σας υπαιτιότητα, όπου έγινε Φιλικός Διακανονισμός ή

β) χωρίς δική σας υπαιτιότητα με ανασφάλιστο όχημα.

  1. Αν το αυτοκίνητό σας έχει υποστεί ζημιές (από φωτιά, φυσικά φαινόμενα, μερική κλοπή κ.λπ.) και έχετε την αντίστοιχη προαιρετική κάλυψη.
  2. Αν έχετε μικτή ασφάλιση

Σημειώστε πως, ακόμη και αν δεν είστε πελάτης της εταιρείας, μπορείτε να επισκευάσετε το αυτοκίνητό σας στο CAR POINT κάτω από την εγγύηση που παρέχει το όνομα της Interamerican και με οικονομικό κόστος.

Μην ξεχνάτε.. το πρόγραμμα ασφάλισης που θα επιλέξετε είναι ο συνοδηγός σας και στα εύκολα αλλά κυρίως στα δύσκολα!

_MG_3080