Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Brabus Rocket 900: Το πιο γρήγορο 4θέσιο κάμπριο

Ελλάδα 6:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Brabus Rocket 900: Το πιο γρήγορο 4θέσιο κάμπριο

ΝΕΑ

Brabus Rocket 900: Το πιο γρήγορο 4θέσιο κάμπριο

ΝΕΑ

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης θα μας παρουσιάσει η Brabus το νέο της δημιούργημα που ακούει στο όνομα Brabus Rocket 900. Βασίζεται πάνω στην Mercedes-AMG S 65 Cabrio και έρχεται με τρομακτική ισχύ.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Η νέα Rocket 900 συνδυάζει την υψηλή πολυτέλεια με τις κορυφαίες επιδόσεις, καθώς η Brabus επέλεξε να εκτοξεύσει την ισχύ της Mercedes-AMG S 65 Cabrio.
Πιο αναλυτικά, η γερμανική βελτιωτική φίρμα τροποποιεί τον 6λιτρο twin-turbo V12 κινητήρα βενζίνης της Mercedes-AMG και του αυξάνει τη χωρητικότητα στα 6,3 λίτρα, ενώ παράλληλα του μεγαλώνει τις κυλινδροκεφαλές, τοποθετεί μεγαλύτερα turbo, νέο «εγκέφαλο» και πολλαπλή. Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η δύναμη του μοτέρ αυτού από τα 630 εργοστασιακά άλογα να εκτοξευτεί στα 900, ενώ η ροπή από τα 1.000 Nm να φθάσει στο εκπληκτικό νούμερο των 1.500 Nm.

Advertisement
Advertisement

brabus-mercedes-s65-cabrio-rocket-900 (3)

Στο πεδίο των επιδόσεων, για το 0-100 km/h το δημιούργημα της Brabus απαιτεί πλέον μόνο 3,9 sec (από 4,1 sec εργοστασιακά), ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 350 km/h. Φυσικά, με όλη αυτή την αύξηση της ισχύος η Brabus έχει προβεί σε πολλές αλλαγές και ενισχύσεις στο 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Mercedes-AMG, ενώ υπάρχει και ένα νέο, υψηλών επιδόσεων μπλοκέ διαφορικό.

Επεμβάσεις έχουμε και στην ανάρτηση της Mercedes-AMG S 65 Cabrio, με μείωση της απόστασης από το έδαφος κατά 15 χλστ., ενώ έχουν τοποθετηθεί μεγαλύτερες ζάντες 22 ιντσών και σπορ εξάτμιση με κεραμικές απολήξεις. Πολλές επεμβάσεις έχουν γίνει και στο αμάξωμα, το οποίο «φορά» ένα νέο αεροδυναμικό κιτ, ενώ στο εσωτερικό συναντούμε ένα νέο ψηφιακό ταχύμετρο που αναγράφει ταχύτητες μέχρι και τα 400 χλμ./ώρα, αλουμινένιες επενδύσεις, πανάκριβα ανοιχτόχρωμα δέρματα και πολλά άλλα.

Advertisement

brabus-mercedes-s65-cabrio-rocket-900 (4)