Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Brabus Mercedes-Benz G65: Και οι Θεοί πείθονται…

Ελλάδα 2:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Brabus Mercedes-Benz G65: Και οι Θεοί πείθονται…

ΝΕΑ

Brabus Mercedes-Benz G65: Και οι Θεοί πείθονται…

ΝΕΑ

Σύμφωνα με την Brabus, βλέπετε το “πιο ισχυρό 12κύλινδρο off-road όχημα στον κόσμο”. Και μόνο στην ανάγνωση των τεχνικών χαρακτηριστικών της επιβλητικής Mercedes-Benz G65, παραμένεις με το στόμα ανοιχτό για πολλή ώρα. Το κτήνος δεν έχει αντίπαλο κυριολεκτικά…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Με κομψό σχεδιασμό, υπέρογκες δυνατότητες για οπουδήποτε υπάρχει έδαφος στον πλανήτη και έναν θηριώδη κινητήρα V12, υπάρχουν πολλά που θα ήθελες να κάνεις με το G65, με τη Brabus να το κάνει ακόμη πιο επιθυμητό. Μετά τη δημιουργία του ισχυρότερου τετραθέσιου cabrio στον κόσμο (βασισμένου στο S65) που ακολούθησε σύντομα το sedan E63 S 700 ίππων, ο Γερμανός βελτιωτής αποφάσισε τώρα να κάνει τη μαγεία του στη θρυλική G-Class στις υψηλότερες προδιαγραφές της, την πανίσχυρη G65. Μόνο 10 μοναδικά κομμάτια πρόκειται να κατασκευαστούν έναντι 666.000 ευρώ και όλα θα μοιραστούν έναν κινητήρα V12 biturbo. Δεν θα είναι η έκδοση των 6,0 λίτρων, καθώς η μετατόπιση έχει αυξηθεί στα 6,3 λίτρα.

Mercedes-amg-g65-brabus-900-one-of-ten-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Ο G65 “One of Ten”, οπλισμένος με τεράστια δύναμη 888 ίππων και ροπή στρέψης 1,106 Nm, είναι το πιο ισχυρό όχημα off-road στον κόσμο. Ενώ το κανονικό G65 χρειάζεται 5,3 sec για να ολοκληρωθεί το 0-100 km/h, η έκδοση Brabus στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ολοκληρώνει τη διαδικασία σε μόλις 3,9 sec ή καλύτερα, ένα δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερα από μια Mercedes-AMG GT. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 270 km/h.

Για να ταιριάζει με τον αναβαθμισμένο V12, η ​​G-Wagen έλαβε ένα ευρύ κιτ αμαξώματος από ανθρακονήματα που αυξάνουν το μήκος κατά 12 cm παρακαλώ. Οι τεράστιοι τροχοί είναι 23 ιντσών και τα ελαστικά ανήκουν στην Yokohama.

Mercedes-amg-g65-brabus-900-one-of-ten-inter-tsiro-640

Advertisement

Μέσα στην καμπίνα που περιτυλίσσεται με δέρμα, δεν θα βρείτε το πίσω ενιαίο κάθισμα του συμβατικού G, αντίθετα υπάρχουν δύο ξεχωριστά καθίσματα χωρισμένα από κεντρική κονσόλα με οθόνη αφής 4,3 ιντσών. Από τις θερμαινόμενες και ψυχόμενες ποτηροθήκες, έως το ηλεκτρικά ανοιγόμενο ντουλάπι ασφαλείας, η G65 “One of Ten” πηγαίνει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο τους όρους άνεση και customized. Ποτέ μην αλλάζεις, Brabus…