Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Brabham BT62: Η επιστροφή ενός θρύλου

Ελλάδα 11:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Brabham BT62: Η επιστροφή ενός θρύλου

ΝΕΑ

Brabham BT62: Η επιστροφή ενός θρύλου

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο θρυλικά ονόματα στην ιστορία της Formula 1, η Brabham, επιστρέφει με την BT62, μια εξωτική δημιουργία με αγωνιστικά γονίδια που σίγουρα θα συζητηθεί.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο διάστημα η Brabham Automotive είχε εξάψει το ενδιαφέρον με φωτογραφίες από λεπτομέρειες της BT62, της δημιουργίας με την απόλυτη εστίαση στην πίστα που για πολλούς είναι άμεσος αντίπαλος της McLaren Senna GTR.

Brabham_bt6245676543harpi530

Σήμερα η Brabham αποκαλύπτει όλη τη σιλουέτα της BT62 η οποία εν τέλει είναι τόσο εντυπωσιακή όσο περιμέναμε. Πρόκειται για project του David Brabham, γιού του θρυλικού Jack Brabham. Σύμφωνα με τον δημιουργό του η BT62 είναι ένα ιδιαίτερα ελαφρύ όπλο για την πίστα που απαιτεί ικανότητα από τον οδηγό αλλά υπόσχεται και μοναδικές συγκινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Η αεροδυναμική φαίνεται πως παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο καθώς θα έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την απαιτούμενη κάθετη δύναμη, μιας και το βάρος της ΒΤ62 είναι μόλις 972 κιλά. Υπολογίστε μάλιστα πως το αυτοκίνητο κινείται από έναν κινητήρα 5,4 λίτρων της Brabham με 700 ίππους και έχετε μια πολύ καλή εικόνα για την αναλογία κιλών/ίππο και τις επιδόσεις που αυτή υπόσχεται. Στα παραπάνω προσθέστε μάλιστα την ανάρτηση με διπλά ψαλίδια και αμορτισέρ της Ohlins, τα ανθρακονημάτινα φρένα και το σειριακό κιβώτιο που συνθέτουν ένα σύνολο με καθαρόαιμες αγωνιστικές προδιαγραφές.

Brabham_bt6245676543harpi640

Οι τιμές των επιδόσεων δεν είναι ακόμα γνωστές όμως υπολογίζεται πως η BT63 θα είναι ταχύτερη από την McLaren Senna και αντίστοιχα γρήγορη με την αναμενόμενη έκδοση GTR του μοντέλου από το Woking.

Advertisement

Η Brabham έχει ανακοινώσει πως θα κατασκευάσει 70 αντίτυπα με τα πρώτα 35 να είναι βαμμένα στα χρώματα των νικητήριων σε 35 αγώνες μονοθεσίων της θρυλικής ομάδας. Για τους τυχερούς αγοραστές η εταιρία έχει σχεδιάσει μάλιστα και ένα πρόγραμμα οδηγικών μαθημάτων και προπόνησης. Η BT62 δεν θα έχει έγκριση τύπου για κυκλοφορία στο δρόμο όμως η εταιρία έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για την δημιουργία μιας έκδοσης δρόμου εάν υπάρξει η ανάλογη ζήτηση.

Brabham_bt6245676543harpi640_1

Advertisement